Συνεχίζει τις συζητήσεις η Ενωτική Πρωτοβουλία Πολίτων

Δημαρχείο Ελασσόνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζουμε τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα με συσκέψεις, συζητήσεις, επαφές με Αυτοδιοικητικές κινήσεις, φορείς, κινήματα εθελοντών πολιτών, ενεργούς πολίτες για τον εμπλουτισμό και τη συνδιαμόρφωση των θέσεων μας που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα του προγράμματος.

Προχωρούμε με ενωτικές πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού, αριστερού μετώπου για την αλλαγή των πολιτικών, των πρακτικών συναλλαγής και εξάρτισης καθώς και των προσώπων που έφεραν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας σε ανυποληψία, οικονομική ασφυξία, φτωχοποίηση παραπέρα της κοινωνίας, ανεργία και ζοφερό μέλλον ιδιαίτερα για τη νεολαία. Κι όλα αυτά εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαμέσου και του “Καλλικράτη” με τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας.

Θέλοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού συνδυασμού με χαρακτηριστικά δημοκρατικά, που να ενώνουν τις κινήσεις και άλλα πρόσωπα, ώστε να διεκδικήσουμε, με κοινές προγραμματικές θέσεις, αρχές και αντιλήψεις, το Δήμο για ανάπτυξη του τόπου αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Προτείνουμε ένα κείμενο θέσεων και αρχών της κίνησης σχετικά με τις συνεργασίες με άλλες κινήσεις και πρόσωπα:

1. Σκοπός μας είναι οι συνεργασίες να είναι στέρεες πάνω σε, Βασικές αρχές, προγραμματικές, στη λειτουργία της κίνησης καθώς και στους κοινούς στόχους και αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2. Να δεσμευτούμε σ’αυτά δημόσια με δημοσιοποίηση των κειμένων και των υπογραφών στήριξης της συνεργασίας.
3. Να συμφωνήσουμε σε διάφορα διαδικαστικά ζητήματα.
4. Να ορίσουμε από κοινού Εκλογική Επιτροπή για την επιλογή των υποψηφίων από μηδενική βάση.
5. Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων, να είναι πρόσωπα φερέγγυα, άφθαρτα, έντιμα με ικανότητες για προσφορά με ανιδιοτέλεια.
6. Τα οικονομικά του συνδυασμού καλύπτονται από τους υποψηφίους, τα μέλη της κίνησης και τους φίλους. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε χορηγία που υποκρύπτει συναλλαγή.
7. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε συναλλαγή με υποσχέσεις δεσμεύσεις για τις θέσεις ευθύνης, άσκησης εξουσίας. Όλα θα συζητηθούν ανοιχτά δημοκρατικά σε κοινές συσκέψεις όλων των μελών του συνδυασμού και των μελών της κίνησης και θα αποφασίζονται με αξιοκρατία, μετά τις εκλογές.
8. Ο συνδυασμός και η Κίνηση λειτουργούν με πλήρη αυτονομία και αυτοτέλεια, προγραμματίζει και υλοποιεί όλα τα θέματα.
9. Η Κίνηση δεν συζητά, δεν συνεργάζεται με πολιτικά κόμματα, παρά μόνο με Αυτοδιοικητικά σχήματα (κινήσεις) και πρόσωπα.
10. Η Κίνηση είναι ανοιχτή για εγγραφή νέων ενεργών μελών.

Στην Ενωτική Πρωτοβουλία συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά οι :
· Αναγνωστούλης Νικόλαος
· Βαθράκης Αθανάσιος (Συντονιστής)
· Βουλγαρούλης Θεόδωρος
· Γαλάτος Σταύρος
· Γεωργιάδης Κώστας
· Γκόγκος Βασίλης
· Διβράμης Ανδρέας (Αναπληρωτής Συντονιστής)
· Καζάκης Θεόδωρος
· Κατσάρας Βασίλειος
· Κηπουρός Γιάννης
· Κηπουρός Σπύρος
· Κουτσομάρκος Νίκος
· Κουτούμπας Απόστολος
· Μανουλιάς Αθανάσιος
· Μπουγάτσας Κωνσταντίνος
· Παπαγεωργίου Γιάννης
· Σαμαράς Λύσανδρος
· Σαχινίδης Κώστας
· Σαχινίδης Σταύρος (Ταμίας)
· Τσιάτσικας Γεώργιος
· Τσιγάρας Δημήτριος
· Χαϊδαλής Ιωάννης

Add Comment