Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας στην Αυτοδιοικητική Κίνηση Λιόλιου

ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ

ΦΩΤΟ - ΛΙΟΛΙΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1 [11]

Στην προγραμματική στήριξη της Αυτοδιοικητικής Κίνησης του υποψηφίου δημάρχου Ελασσόνας κ. Ηρακλή Λιόλιου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Σε μια εποχή απαξίωσης και απόστασης μεταξύ των πολιτών και των θεσμικών οργάνων, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, η συνέλευση των μελών της τοπικής οργάνωσης του Σύριζα Ελασσόνας αποφάσισε να στηρίξει την αυτοδιοικητική κίνηση με επικεφαλή τον Ηρακλή Λιόλιο. Επιδιώκοντας την κοινή πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου με τους πολίτες με μια ισχυρή, δημοκρατική, ριζοσπαστική και δημιουργική πλειοψηφία στην κοινωνία και τον Δήμο Ελασσόνας. Σήμερα, που με την απόσυρση του κράτους από τις υποχρεώσεις του, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» ως «ιμάντα μεταβίβασης» των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχει ως συνέπεια την καταστροφή της αυτοδιοίκησης, έναν λαϊκό θεσμό αποκεντρωμένης οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών, ο Δήμος μας πρέπει να ανοίξει δρόμους συμμετοχικής δημοκρατίας, να δώσει νόημα στην καθημερινότητα, να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του τόπου, προωθώντας παράλληλα μορφές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Γι’ αυτό και η συμφωνία μας στηρίζεται στις εξής βασικές θέσεις και προγραμματικό άξονα.
Εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας της τρόϊκα και των εγχώριων εκφραστών της, λέμε:
Όχι στη ιδιωτικοποίηση του νερού και της καθαριότητας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εκμετάλλευση του λιγνίτη της Ποταμιάς και θα διεκδικήσουμε τη νέα μορφή του Καλλικρατικού Δήμου μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα, στέλνοντας τα αποτελέσματα στη Βουλή.
Υπερασπίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και ενισχύοντας το θεσμό «Βοήθεια στο σπίτι», θα διεκδικήσουμε για το δυσπρόσιτο γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου μας, αναβαθμισμένα αγροτικά ιατρεία και κέντρα εφημεριών.
Προσκαλούμε όλους τους φορείς – συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών να παλέψουμε ώστε ξαναλειτουργώντας τα καταργημένα σχολεία να αποκαταστήσουμε την αδικία που με ανέντιμο τρόπο επέβαλε στον τόπο μας η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Η αναβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων, η επιστροφή των υλικοτεχνικών υποδομών στους πρώην Δήμους που λεηλατήθηκαν από τους τοπικούς διεκπεραιωτές της τροϊκανής πολιτικής, η επιβολή – εφαρμογή (με την συμμετοχή των πολιτών, των συλλόγων – συνεταιρισμών και των τοπικών συμβουλίων των νέων) του συμμετοχικού προϋπολογισμού και τον έλεγχο της Δημοτικής πολιτικής, θα διαμορφώσει ένα πραγματικά αξιοκρατικό Δήμο κόντρα στο Δημαρχοκεντρικό μοντέλο «ενός Αντρός αρχή» και των πελατειακών σχέσεων.
Η πρόταση μας για την επέκταση σε ολόκληρο το Δήμο ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης, ελέγχου και διανομής των υδάτινων πόρων, η ανατροφοδότηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων, με μικρά – φτηνά και επιστημονικά τεκμηριωμένα αποστραγγιστικά έργα, η ενημέρωση από το Δήμο για την έκδοση αδειών οικοτεχνίας μεταποίησης που σε συνδυασμό με την ίδρυση αγοράς χωρίς μεσάζοντες των παραγωγών και οικοτεχνών, θα αποτελέσει το θεμέλιο για την ανάπτυξη της ντόπιας οικονομίας και των βασικών πυλώνων της, την γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και την προϋπόθεση για την αξιοποίηση της μικρής ιδιοκτησίας, την αποκέντρωση και την αειφόρο ανάπτυξη που στην ασφυξία των μνημονίων είναι μια οικονομική διέξοδος.
Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι – Όλυμπος, κ.α.) που σε αντίθεση με τις λαϊκιστικές και πολυδάπανες φιέστες του «άρτου και θεάματος» της προηγούμενης διοίκησης, εμείς θα συνεργαστούμε και θα ενισχύσουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους για την παραγωγή των πολιτιστικών αγαθών.
Επειδή το μέλλον δεν είναι μια αόριστη έννοια αλλά η άρρηκτη σχέση του χρόνου με τις πολιτικο–οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα, καλούμε τους πολίτες της Ελασσόνας να μην επιτρέψουν σε όσους κακοδιαχειρίστηκαν το παρελθόν να καθορίσουν και το μέλλον των παιδιών μας. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στον τόπο μας, γιατί ένα περιβάλλον που αξίζει να ζεις είναι και αναγκαίο και εφικτό.

Δηλώνουν στήριξη στην αυτοδιοικητική κίνηση του Ηρακλή Λιόλιου οι :
Παπαδημητρίου Χρήστος, Τζιώλας Θεόδωρος, Καριπίδης Ιωάννης, Γκουντρουμπής Αθανάσιος, Καρανίκας Δημήτριος, Γαλάρας Κωνσταντίνος, Φουνταρλής Γεώργιος, Καριπίδου Δέσποινα, Ζιάννας Δημήτριος, Σαμαρτζή Θεοδώρα, Βογιατζής Χρήστος, Καριπίδη Σοφία, Κόντου Θωμαή, Λαζαρίδης Δημήτριος, Μπίκιας Αθανάσιος, Μπίκιας Νικόλαος, Νούλας Νικόλαος, Πολίτη Ευαγγελία, Ταμουρίδης Αλέξιος, Τζιώλα Αθανασία, Τσανούσας Κωνσταντίνος, Φαρμακιώτης Γεώργιος, Τσιότσικας Χρήστος, Πολίτης Ευάγγελος, Χατζής Βασίλειος, Μπαμπλέκης Αστέριος, Αγγελάκης Αριστείδης, Ζιάννας Κοσμάς, Κουλουκτσής Νικόλαος, Κωνσταντινίδου Μαρία, Λάτσιος Ηλίας, Ντούφας Γεώργιος, Παλιογιάννης Νικόλαος, Περήφανος Νικόλαος, Φωτίου Αθανάσιος, Τζήκας Αντώνιος, Τζήκας Βασίλειος, Τσιαντές Αθανάσιος, Λυτριάνης Αντώνιος, Νάνου Άννα, Τσιαντές Αθανάσιος.

Ήδη στο πλευρό του Ηρακλή Λιόλιου βρίσκονται οι :
Γκουνός Δημήτριος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Τζιουβάρας Χρήστος, Ντόκου Ευαγγελία, Μπλιάτζας Βάϊος, Γκοτζαγεωργίου Φιλιώ, Κοντοχρήστος Θεόδωρος, Λιάκος Νικόλαος, Τσέλιου-Μαστοροδήμου Μαργαρίτα, Αρσένης Ιωάννης, Αρσένη Τασούλα, Πουλιώτη Σοφία, Καραγκούνης Ανέστης, Καλαμάτας Ευάγγελος, Πινιάρα Χριστίνα, Δριστέλας Θεόδωρος, Αμαραντίδης Γεώργιος, Μπαμπάλης Πλούταρχος, Γουναρά-Αποστόλου Γεωργία, Μητσιμπόνα Μαίρη, Μάνης Γεώργιος, Μαστοροδήμου Χαρά, Πολίτης Παύλος, Γκουντούρας Χάρης, Δαρδούμπας Αθανάσιος, Σάρρος Τηλέμαχος, Κουρδή Σοφία, Σκρέτας Ιωάννης, Τσάτσος Γεώργιος, Ζέρβα Στέλλα, Διαμαντής Κωνσταντίνος, Ντόκος Ιωάννης, Μπαμπούλης Γεώργιος, Οικονόμου Νίκος, Δριστέλας Δημήτριος, Σισμανίδης Χαράλαμπος, Μπαρλαγιάννης Αθανάσιος, Αδάμου Αντώνιος, Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος, Τζικούλης Νίκος, Πιτένης Νικόλαος, Πιτένης Στέλιος, Κυριλλίδης Αλέκος.

Και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για το Δήμο μας!».

Add Comment