Αφιέρωμα στο Γ. Κατσαρό από τη Φιλαρμονική Ελασσόνας

KATSAROS AFISA TELIKO (1) [1]

Μια μοναδική και ξεχωριστή συναυλία διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας και ο σύλλογος «Περραιβία», το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».
Μια συναυλία – αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας στον συνθέτη Γιώργο Κατσαρό, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιαβέ, με την παρουσία και του ίδιου του συνθέτη.
Στη συναυλία θα απολαύσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Γιώργου Κατσαρού απ’ όλη τη δισκογραφία του σ’ ένα πρόγραμμα που ετοίμασε και ενορχήστρωσε ο αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές.
Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, συμπράττει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιμουσικών. Σολίστ – τραγούδι: Μανώλης Χατζημανώλης και Ευλαμπία Ντούλα. Συνοδεύουν οι μουσικοί Παναγιώτης Μπαλανίκας – πιάνο, Χρήστος Γελαδάρης – μπάσο, Αντώνης Νάτσιος – κιθάρα.
Με αφορμή την συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό, θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιμουσικών με την παρουσία στην πόλη της Ελασσόνας των Αρχιμουσικών απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα τιμήσουν και αυτοί τον μεγάλο συνθέτη.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη Γιώργο Κατσαρό.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα τον Μάιο του 1934. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου. Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.
Ο Γιώργος Κατσαρός είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.
Ο Γιώργος Κατσαρός είναι ένας συνθέτης και μουσικός που έχει διαγράψει τη δική του πετυχημένη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο και συνεχίζει και σήμερα με νέες ιδέες και προτάσεις μουσικές. Συνθέσεις του έχουν τραγουδήσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καζαντζίδης, Μπελίντα, Βλαχοπούλου, Βουγιουκλάκη, Μοσχολιού, Μπιθικώτσης, Νταλάρας, Βάνου, Διαμάντη, Γαβαλάς, Μητροπάνος, Βοσκόπουλος, Τσαουσάκης, Πουλόπουλος, Γαλάνη, Λιδάκης, Κλωναρίδης,  Καλατζής, Μαρούδας  κ.α.  Τα τραγούδια του γνωστά κι αγαπημένα -τα πιο πολλά σε στίχους του Πυθαγόρα-. όπως τα «Κάθε λιμάνι και καημός», «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε» , «Οι άνδρες δεν κλαίνε», «Αυγερινός», «Κέρκυρα-Κέρκυρα», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα»,  «Μάνα μου κρύψε το σπαθί», «Κυρα-Γιώργαινα», «Έσβησε το κερί Μαρία», «Έρωτά μου ανεπανάληπτε», «Πίσω από τις καλαμιές», «Να φύγω-να φύγω», «Τι κρίμα», «Δεν υπάρχει ευτυχία»,  «Αποκλείεται», «Ας είμαστε ρεαλισταί» κά.
Έχει τιμηθεί με το Β΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και στο Φεστιβάλ των Βρυξελλών το 1965, με το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας το 1969, και το Δ΄ Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού με το τραγουδι “Κυρα-Γιώργαινα” στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1970. Επίσης έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision toy 1974 ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών.

Add Comment