Να γίνει ο Όλυμπος κέντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων

Ζήτησαν οι φορείς σε ημερίδα του Δικτύου Περραιβία

1902062_10203392119753505_522589064_n[2] [1]

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 22/2/2014 ,στην αίθουσα θεάτρου “Βασ. Φαρμάκης”,στην Ελασσόνα, η προγραμματισμένη ,εδώ και πολύ καιρό , Ημερίδα του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα και των Ορειβατικών -Χιονοδρομικών Συλλόγων της περιοχής και υπό την Αιγίδα της Π.Ε Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας ,προκειμένου να τιμηθούν οι αθλητές , οι εθελοντές και οι φορείς που συνέβαλαν έτσι ώστε ο 2ος FAETHON OLYMPUS MARATHON 2013 ,να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να θεωρείται ένας από τους πιο ελκυστικούς αγώνες για σκληρούς αθλητές βουνού και μαραθωνοδρόμους ,εντός και εκτός Ελλάδος .

Η Ημερίδα που είχε τίτλο: ” FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014 :Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα– Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών Τουρισμού στον Μυθικό βουνό ” ,είχε τρείς σκοπούς :

1. Nα βραβευτούν οι συντελεστές του Faethon Olympus Marathon 2013-Απ. Τσουρέκας και να ξεκινήσει η προωθητική πολιτική του φετινού αγώνα FOM 2014 ,που θα γίνει στις 13/7/2014 ,για τον λόγο αυτό και παρουσιάστηκαν video ,συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό που περυσινού συγκλονιστικού αγώνα ,όπως ,επίσης και το τηλεοπτικό ΣΠΟΤ για το 2014 ,που θα προβληθεί σε ελληνικά και ξένα κανάλια ,μεταφρασμένο πέρα από τα Ελληνικά ,στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα . (Πληροφορίες -Εγγραφές : Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη Ιστοσελίδα: www.faethonolympusmarathon.gr ).

2. Να αναδειχθεί ο σπουδαίος 6ος αγώνας Ορειβατικού Σκι “OLYMPUS Ski Mountaineering 2014”,που θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο (ΚΕΟΑΧ) στις 30 Μαρτίου 2014, με πρωτοβουλία του ΧΟΣ Ελασσόνας ,ο οποίος διεκδικεί για το έτος 2015 Παγκόσμιους Αγώνες Ορειβατικού Σκι.

3. Να παρουσιαστούν , μέσα από εισηγήσεις ειδικών, οι δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο,κυρίως στον ορειβατικό και αθλητικό τουρισμό (εισηγητής κ. Τάσος Γούσιος_Μαθηματικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων με εξειδ. στον Τουρισμό) .

Στην Ημερίδα βραβεύτηκαν οι εξής:
Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα , ΧΟΣ Ελασσόνας, ΧΟΣ Καλυβιών, ΧΟΣ Ολυμπιάδας, ΧΟΣ Σπαρμού, τον Ποδηλατικό Αθλητικό Όμιλο Επαρχίας Ελασσόνας “Όλυμπος”, Έλληνες Διασώστες Rescue GR (30 Διασώστες ,πιστοποιημένοι παροχείς Α΄Βοηθειών,10 σταθμοί ανά 4 Km,6 το πρωΐ όλοι στις θέσεις τους ,διανυκτέρευση στα ορειβατικά καταφύγια ,κάλυψη αγώνα σε Α΄Βοήθειες και τηλεπικοινωνίες) , Eλασσονίτες Εθελοντές ,Elassona Green Running Team, ο Χρυσός Χορηγός Αθαν. Τσουρέκας ,και ο Καθηγητής Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Κουρέτας Δημ. που υλοποίησε πρωτοποριακά Ερευνητικά Προγράμματα Βιοχημείας για υπερ-αθλητές,με πολυπληθή ερευνητική ομάδα).
Ομιλίες -παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπα ,τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. ΑΘ. Παιδή , από τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα κ. Αθ. Πιτένη και κ. Δημ.Κωστούλη,από τον φετινό διοργανωτή του αγώνα ΧΟΣ Σπαρμού και την Πρόεδρο κ. Βίκυ Νίκου , από την Πρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου,αλλά και από τον εισηγητή κ. Τάσο Γούσιο,που μετέφερε διεθνείς εμπειρίες και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τον ορεινό τουρισμό.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” Κ. Σκριάπας δήλωσε ότι : “Στα πλαίσια της καλύτερης διοργάνωσης του επόμενου συγκλονιστικού Μαραθώνιου στον Όλυμπο ,δηλ. του “3ου FAETHON OLYMPUS MARATHON 2014 -Απ. Τσουρέκας” ,που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2014 , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , στηρίζει με όλο το δυναμικό του ,τόσο την προετοιμασία ,όσο και την προώθηση του γεγονότος ,ως αθλητικού ,πολιτισμικού και τουριστικού για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, όπως έκανε και πέρυσι και αναλαμβάνει τον τομέα της επικοινωνίας του σημαντικού για την Ελλάδα αγώνα , μέσα από τα ΜΜΕ ,τα Κοινωνικά Δίκτυα ,τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ,αλλά και το εξωτερικό .
Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” πιστεύει ότι ο Όλυμπος ,μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη για την ανάπτυξη του Ορειβατικού Τουρισμού στην Ελλάδα , με κέντρο τις Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού (1250 μ. ) ,συγκεντρώνοντας αθλητές βουνού και ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο”.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος ανέλυσε τις προσπάθειες του Δήμου για την ολοκλήρωση υποδομών στον Όλυμπο ,προκειμένου να υποστηρίζονται μεγάλα γεγονότα διεθνούς βεληνεκούς ,ιδιαίτερα με την παραχώρηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού από το Υπουργείο Παιδείας ,αλλά και την κατασκευή ορειβατικών καταφυγίων .
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθ.Παιδής δήλωσε:”Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει από τη πρώτη στιγμή τον OLYMPUS FAETHON MARATHON . Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος καθώς ,  ο στόχος  είναι να γίνει ένας από τους καλύτερους αγώνες ορεινού τρεξίματος  και να προσελκύσει αθλητές  από  όλο τον κόσμο . Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον εναλλακτικό τουρισμό στον Όλυμπο είναι ένας τομέας που μπορεί να αποτελέσει  πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει  σημαντικά στην τοπική οικονομία . Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα καθώς και στο Δίκτυο Περραιβία για την εκδήλωση” .
Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους ,γιατί σπουδαίοι Φορείς συνεργάστηκαν, με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Λάρισας ,του Δήμου Ελασσόνας ,του Επιμελητηρίου και ιδιωτών χορηγών (Χρυστός Χορηγός κ. ΑΘ. Τσουρέκας ),τις Υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας ,το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως επίσης και όλους τους εθελοντές που ,με κάθε τρόπο ,υποστήριξαν το μεγάλο αυτό γεγονός για την περιοχή, που δίκαια θεωρείται ,ίσως ,ο πιο σκληρός μαραθώνιος βουνού στην Ελλάδα(Sky Running).
Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης , οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Ελασσόνας κ.κ. Βαρνάς Βασ. και Βάλλας Απ. , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας και εκπρ. του Επιμελητήριου Λάρισας κ. Δημ. Οικονόμου , εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (κ. Ι.Νάνος κ.ά) ,εκπρόσωποι όλων των Χιονοδρομικών Συλλόγων της περιοχής ,ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας ,δεκάδες αθλητές βουνού, η Elassona Grenn Running Team και πλήθος πολιτών .

Add Comment