Συνεργασία για τον Διεθνή Αγώνα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Η διάθεση γόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας όλων των φορέων για την επιτυχία του Διεθνούς Αγώνα Ορειβατικού Σκι, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Μαρτίου στον Όλυμπο, αναδείχθηκε στην ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου. Στη σύσκεψη, που είχε ευρεία συμμετοχή φορέων από την Ελασσόνα και το Νομό Λάρισας, έγιναν τοποθετήσεις για τον καλύτερο συντονισμό και καθορισμό των αρμοδιοτήτων των φορέων.
Να σημειωθεί ότι εφέτος οι αγώνες (μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση και την υψηλή βαθμολόγηση από τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) θα αποτελέσουν ένα test – event, ώστε ο Όλυμπος να διοργανώσει το 2015 το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι, για το οποίο ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης έχει ήδη καταθέσει την αίτηση της ανάληψης των αγώνων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Χαρακτηριστικές, κάποιες από τις τοποθετήσεις, στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας σύσκεψης στο Δημαρχείο Ελασσόνας:

– Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους(πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας): «Οι Διεθνείς Αγώνες Ορειβατικού Σκι, στο τέλος Μαρτίου, είναι γεγονός που ενδιαφέρει όλη την Θεσσαλία. Οι προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ολοκληρωμένες. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις τονώνουν όχι μόνο την Ελασσόνα αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια».

– Θανάσης Παιδής(Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας): «η συμμετοχή των φορέων στην ενημερωτική σύσκεψη μας γεμίζει χαρά και ελπίδες για την συνέχεια της όλης διοργάνωσης. Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και να προχωρήσουμε. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές».

– Γιώργος Τριανταφύλλου(πρόεδρος Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας): «το ορειβατικό σκι στη χώρα μας είναι ακόμη στα σπάργανα και μέσω των αγώνων στον Όλυμπο θέλουμε να το προβάλλουμε και να το αναδείξουμε. Όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του, μπορεί να βοηθήσει. Το αξίζει και ο τόπος μας και ο Όλυμπος. Το βουνό από μόνο του παίρνει 20!».

– Ζήσης Μπρούζας(διοικητής 8ης ΕΜΑΚ): Η υπηρεσία μας, που η δύναμη της διακρίνεται για τον υπερβάλλοντα ζήλο, θα καλύψει τις ανάγκες του Διεθνούς Αγώνα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο με κλιμάκιο 15 ανδρών.

– Γιώργος Πασχόπουλος(δήμαρχος Ελασσόνας): «Υπάρχει μεράκι και αποφασιστικότητα από όλους τους εμπλεκόμενους στη σημαντική διοργάνωση. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο της περιοχής μας και όχι μόνο για το τι γίνεται στον Όλυμπο. Καιρός είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες. Ο τομέας επικοινωνίας των αγώνων στον Όλυμπο έχει πολύ δουλειά να κάνει. Προσπαθούμε να λιγοστέψουμε τυχόν λάθη και ατέλειες».

– Χρήστος Καραμπούζης(πρόεδρος Ε.Ο.Σ. Λάρισας): Βρισκόμαστε σ΄ αυτή την σύσκεψη μετά από πρόσκληση που δεχθήκαμε. Παρά κάποιες πικρίες που έχουμε, κοιτάμε μπροστά. Προέχει η ασφάλεια αθλητών και αθλητριών στους αγώνες. Θα βοηθήσουμε με μέλη μας στον αγώνα.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκτός των προαναφερομένων: οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Φώτης Τζιόκας, Γιάννης Νάνος, Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Χαρίσης Γκουντούρας, κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελευθ. Μουλτσιάς, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, ο γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας – υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο λοχαγός – διοικητής του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημήτρης Οικονόμου, μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου ¨Περραιβία» Κώστας Φουρκιώτης, ο πρώην πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας Βίκτωρ Ματθαίου, εκπρόσωποι των Χιονοδρομικών και Ορειβατικών Συλλόγων της περιοχής, εκπρόσωποι των «Ελλήνων Διασωστών», ο υπεύθυνος του Κλιμακίου Ελασσόνας της Διεύθυνσης Τεχν. Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας Θανάσης Ζαρζώνης και εκπρόσωποι φορέων, ΜΜΕ και συλλόγων του Δήμου Ελασσόνας.

[wpg_thumb]

Add Comment