Συνέχεια του αφιερώματος “Λες και ήταν χθες…!” στο Βόλο

αφιέρωμα αλέκος σακελλάριος (1) [1]

Μια μαγική βραδιά περιμένει τους τυχερούς που θα βρεθούν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Θέατρο της Π. Ηλεκτρικής, στην εκδήλωση τιμής με την οποία ο Βόλος ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,θα τιμήσει τον σπουδαίο Αλέκο Σακελλάριο ,100 χρόνια από τη γέννησή του. (Προπώληση εισιτηρίων στον ¨ΔΙΑΥΛΟ”-Τοπάλη 14 , Συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ) .
Σημειώνεται ότι η μαγική αυτή παράσταση παρουσιάστηκε ήδη στην Ελασσόνα και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ,με πρωτοφανή επιτυχία .
Η εκδήλωση ,που είναι μια πλούσια μουσική παράσταση και συμμετέχουν 80 και πλέον συντελεστές ,με τίτλο “Λες και ήταν Χθες…”, απευθύνεται σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας και περιλαμβάνει μια πανδαισία από τα καλύτερα τραγούδια του Αλ. Σακελλάριου με σπουδαίες φωνές ,χορογραφίες, εικόνες ,κείμενα ,θεατρικά δρώμενα,συγκίνηση ,νοσταλγία και σολίστες ,σε ένα μαγικό ταξίδι στις καλλίτερες στιγμές και τους αξέχαστους ηθοποιούς-σύμβολα του Ελληνικού Κινηματογράφου,που μας συντρόφευσαν επί δεκαετίες.
Συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί-σολίστ της Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Διευθύνει ο Δημ. Τσιαβές) ,ηΠαιδική Χορωδία της ίδιας Σχολής (διευθύνει η Ευλ. Ντούλα) ,Χορευτές της Σχολής Χορού Chorus Line και ηθοποιών.

Την εκδήλωση ,που τελεί υπό την Αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ και του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,για να τιμηθεί ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας , σκηνοθέτης και στιχουργός Αλέκος Σακελλάριος ,100 χρόνια από τη γέννησή του ,για τη μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο ,το Θέατρο και τη μουσική ,αφού έχει συγγράψει εκατοντάδες θεατρικά και κινηματογραφικά έργα ,όπως επίσης και χιλιάδες στίχους των καλύτερων Ελληνικών τραγουδιών, που συντρόφεψαν όλους μας επί δεκαετίες .

Για τη ζωή και το έργο του Αλ. Σακελλάριου αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στο θέατρο και στα Ελληνικά Γράμματα, θα μιλήσει ο θεατρικός Συγγραφέας κ. Κώστας Παπαπέτρος , ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων,ενώ θα παρουσιαστούν σε σχετικό Βίντεο όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή του αξέχαστου θεατράνθρωπου .

Συντελεστές
Τίτλος : “Λες και ήταν Χθες…!”
Συντονισμός -Επιμέλεια Εκδήλωσης : Κ. Σκριάπας
Κείμενα : Κώστας Παπαπέτρος -Θεατρικός Συγγραφέας -Εκπρ.Ένωσης Θεατρικών
Συγγραφέων Ελλάδος
Τραγούδι-Σολίστ : Δημ. Τσιαβές , Ευλ. Ντούλα
Ορχήστρα : Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ (Διεύθυνση: Δημ. Τσιαβές)
Πιάνο:Π.Μπαλανίκας, Μπουζούκι :Βαγγ. Τσιαπλές-Γιάννης Γκόγκος
,Κιθάρα:Αντ. Νάτσιος, Μπάσο: Χρ.Γελαδάρης,Ακκορντεόν: Κ. Αντωνίου,
,Πνευστά :Δημ. Τσιαβές,Κρουστά: Γ. Κατσάρας
Χορωδία :40μελής Παιδική Χορωδία Μουσικής Σχολής Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ
(Διεύθυνση: Ευλ. Ντούλα)
Χορογραφίες : Βάσω Τηλιοπούλου (CHORUS LINE) ,
Xορευτές : Σχολή Χορού CHORUS LINE Βόλου
Θεατρικά : Μέλη της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Ελασσόνας (Μ.
Αθανασιάδου,Β.Τζήκας,Ι.Χριστοδούλου,Π.Παπαδόπουλος)
Βιντεοπροβολή : Γ. Τζήκας

Τέλος ,αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα σπουδαίες και μοναδικές εκδηλώσεις ,υψηλής ποιότητας και αισθητικής , που αφορούσαν τη Σοφία Βέμπο, το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γ. Μουζάκη, το Νίκο Καββαδία, τον Στ. Καζαντζίδη, το Νίκο Γκάτσο, τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Οπερέτα ,το Μιούζικαλ και πολλά άλλα, προσφέροντας εθελοντικά σπουδαίο έργο τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο όλους αυτούς που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του νεώτερου μουσικού μας πολιτισμού.

Add Comment