Νίκος Ευαγγέλου: Μαζί «Αλλά – Ζουμε» και θα τα καταφέρουμε!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΓΚΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Γνωρίζω τον τόπο μου και θέλω να τον βοηθήσω. Δεν κάνουμε διακρίσεις στους ανθρώπους. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και θα τα καταφέρουμε!». Αυτά, «κατέθεσε», ανάμεσα στα άλλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, παρουσιάζοντας και επίσημα την υποψηφιότητα του στην ασφυκτικά γεμάτη σάλα του κέντρου «Φαντασία» της Ελασσόνας, μιλώντας σε μια ογκώδη και επιβλητική συγκέντρωση.
Τον 52χρονο υποψήφιο δήμαρχο παρουσίασε η υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου – εκπαιδευτικός κ. Ευαγγελία Ράπτου, που στάθηκε ιδιαίτερα στο βιογραφικό του και στην πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία του στα επιχειρηματικά «δρώμενα» του Νομού Λάρισας και όχι μόνο, με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της Peugeot, Isuzu, Scoda και Subaru και στη συνέχεια με την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον χώρο των κατασκευών διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, δίνοντας μια νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα στην Ελασσόνα και τη Λεπτοκαρυά. Ο κ. Ευαγγέλου έχει εκλεγεί το 2011 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας και από τον περασμένο Δεκέμβριο βρίσκεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου.
Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του για την θέση του δημάρχου Ελασσόνας, ο κ. Νικ. Ευαγγέλου, υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα:

«Η απόφαση να διεκδικήσω την εκλογή στο δημαρχικό αξίωμα ήταν αποτέλεσμα πολλής σκέψης και έντονου προβληματισμού. Ξεκίνησε με την ομόφωνη προτροπή των εν ενεργεία συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης και ενισχύθηκε από την παρότρυνση φίλων -ανδρών και γυναικών- ανθρώπων του κοινωνικού μου περίγυρου, ώριμων και νέων, εργαζομένων, αγροτών, κτηνοτρόφων επαγγελματιών, επιστημόνων, οι οποίοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με ώθησαν να αναλάβω το δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Συναισθάνομαι βαριά την ευθύνη μια τέτοιας πρωτοβουλίας, αλλά πιστεύω μέσα μου ότι η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη πολιτών να την υπηρετήσουν και να της αφιερωθούν και ότι στηρίζεται στην πλατιά συμμετοχή όλων μας στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη σημερινή και τις μελλοντικές γενιές. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί χώρο παραταξιακών ανταγωνισμών και διαμαρτυρίας.
Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε: να αλλάξουμε, να υπερβούμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και αγωνιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους συνδημότες μας. Να πορευτούμε στον δρόμο της συνεργατικής προσπάθειας που προϋποθέτει όχι ανταγωνισμό αλλά συναγωνισμό και άμιλλα, όχι εκμετάλλευση αλλά αξιοποίηση, όχι μόνο εργασία αλλά συνεργασία.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας. Γι’ αυτό η επόμενη εκλογική αυτό-διοικητική αναμέτρηση πρέπει να γίνει υπόθεση των πολλών.
Στη ζωή μου, στην οικογένειά μου και στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία, είχα πάντοτε πυξίδα την αλήθεια, τη συστηματική και μεθοδική προσπάθεια σ’ όλες τις δραστηριότητες και τις ρήξεις εκεί που απαιτούνταν, αλλά και την έλλογη και ψύχραιμη και αξιοπρεπή έξοδο από κάθε δύσκολη κατάσταση, σύγκρουση ή αντιπαράθεση, πάντοτε με ξεκάθαρες θέσεις και αποφασιστικότητα.
Ήρθε η ώρα: να αλλάξουμε, να ξεφύγουμε από την λογική της απλής διαχείρισης, να δημιουργήσουμε έναν Δήμο παραγωγικό, έντονα δημιουργικό, πολύ-συμμετοχικό και ελκυστικό στους νέους, να χρησιμοποιήσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, γιατί το απαιτούν οι καιροί περισσότερο από κάθε άλλη φορά».
Δίνοντας το «στίγμα» του προγράμματος του, ο υποψ. δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε χαρακτηριστικά: «Πέραν από τις αρμοδιότητες ρουτίνας, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής με ιδιαίτερη βαρύτητα στον κάθε άνθρωπο, στον κάθε συνδημότη, είτε αυτός μένει στην έδρα του Δήμου είτε σε κάποιο απομακρυσμένο δημοτικό διαμέρισμα, κάτι που έχει αγνοηθεί μέχρι σήμερα. Αυτό θα είναι μία από τις αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μας. Η μέριμνα του Δήμου θα πρέπει να είναι έγκαιρη και αδιάκοπη σε όλους τους οικισμούς και ασφαλώς δίκαιη και ανάλογη της έντασης των αναγκών του κάθε χωριού. Ο πολιτισμός, η ύδρευση, ο αθλητισμός, η άρδευση, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η καθαριότητα εν γένει, η συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, οι παιδότοποι, ο φωτισμός οδών και πλατειών, η συντήρηση των διαφόρων εγκαταστάσεων δήμου και οι λοιπές λειτουργίες πρέπει να είναι σε διαρκή βελτιωτική προσπάθεια, ώστε να μπορούμε να κάνουμε λόγο για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Όλα αυτά για μας δεν είναι τυπικό ενδεικτικό δημαρχιακό έργο, αλλά αυτονόητο καθήκον και ύψιστο χρέος μας. Περισσότερο βάρος πρέπει να δοθεί στη διαχείριση των πόρων του Δήμου, μακριά από σπατάλες και ανώφελες δαπάνες, πράγμα πολύ συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια στους Δήμους. Ο Δήμος μας χρειάζεται νοικοκύρεμα!»

[wpg_thumb]

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ευαγγέλου απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο συμμετοχής και πλαισίωσης στην προσπάθεια του, σε συνδημότισσες και συνδημότες που έχουν όρεξη και μεράκι για δουλειά, που έχουν γνώση και πείρα, νεανική ορμή και σύνεση και βέβαια διαθέτουν ήθος, εργατικότητα και αποδοτικότητα, προκειμένου να σχηματιστεί ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο νίκης, μακριά από τη λογική των ψευτοδιλημμάτων, ύστερα από αρκετά χρόνια γενικευμένης απραξίας και παλινωδιών, ψηφοδέλτιο αντιπροσωπευτικό από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, ευρύτερης συμμετοχής, δημοκρατικό και αξιοκρατικό, μακριά από τη λογική των πολιτικών κομμάτων.

Και συνέχισε: «Δείχνουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες, τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε και θα βελτιώσουμε τη ζωή μας στον τόπο αυτόν, με καινοτόμες και ριζοσπαστικές ιδέες, ιδέες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και ανάγκες των καιρών και δημιουργούν νέα δεδομένα, αξιόπιστα για τα όνειρα της νέας γενιάς, της εξοπλισμένης με πανεπιστημιακές γνώσεις. Δείχνουμε εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που δεν έρχονται στην πολιτική από ίδιον συμφέρον, αλλά κινούνται και ωθούνται από κίνητρα προσφοράς και αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Αποφασίσαμε να ζήσουμε εδώ, μένουμε εδώ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δημιουργούμε, εξελισσόμαστε, προοδεύουμε. Εδώ είναι η γη μας, εδώ είναι η ζωή μας. Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε ευκαιρίες εξαιτίας άνομων και ανέντιμων συμφερόντων, εγωιστικών κινήσεων και δράσεων.
Με γνωρίζετε καλά, γνωρίζετε την πορεία μου, την οικογενειακή, την επαγγελματική, την κοινωνική. Εδώ γεννήθηκα, εδώ έφτιαξα τη ζωή μου, δημιούργησα την οικογένειά μου και, ενώ είχα τη δυνατότητα και την επιλογή να φύγω μακριά, επέλεξα να ζω εδώ. Η αγάπη προς τον τόπο μου ήταν πιο δυνατή από την καθημερινή ταλαιπωρία της μετακίνησης στον εργασιακό μου χώρο. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω πολύ καλά. Γνωρίζω τον τόπο μου και θέλω να τον βοηθήσω και με τον τρόπο αυτόν, με την ανάληψη καθηκόντων δημάρχου. Πιστεύω στις δυνατότητες του Δήμου μας και τις ικανότητες των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτόν. Η γη μας έχει πολλά να δώσει, οι πολίτες μας έχουν πολλά να προσφέρουν και η νέα μορφωμένη γενιά, με την έμφυτη ορμή της να τρέξει μπροστά, έχει πολλά να σχεδιάσει. Δεν κάνουμε διακρίσεις στους ανθρώπους του Δήμου μας, αλλά διακρίνουμε τις δυνατότητες όλων: της γης, των απλών πολιτών, των επαγγελματιών, των νέων που σπουδάζουν και ονειρεύονται την επιστροφή και δραστηριοποίηση στη γη της πόλης μας και των χωριών της.
Δεν αντιγράφουμε άκριτα τα ευρωπαϊκά κράτη. Προσαρμόζουμε τις πρωτοπόρες και μεγάλες ιδέες τους στα δικά μας. Αυτό σημαίνει αξιοποίηση των επιτυχημένων παραδειγμάτων των ευρωπαϊκών πόλεων. Οι εμπειρίες των άλλων είναι για μας χνάρια προόδου. Με αναπτυξιακές στρατηγικές, μεθοδευμένες και αξιοποιημένες από ανθρώπους έμπειρους -θεωρητικά και πρακτικά- θα βελτιώσουμε τον τόπο μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι για μένα χώρος εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν έχω ανάγκη από τέτοιες φιλοδοξίες. Θεωρώ ότι με τη βοήθειά σας θα μπορέσω να προσφέρω πολύ περισσότερα. Για μένα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευκαιρία προσφοράς, υπηρεσίας στην νέα μορφωμένη, αλλά αναξιοποίητη γενιά. Η διαφάνεια αποτελεί υπόσχεση και εγγύηση».
Και ο κ. Ευαγγέλου, ολοκλήρωσε, μέσα σε πυκνά χειροκροτήματα:
«Ξεκινάμε τον αγώνα, για να χτίσουμε αυτή τη νέα αντίληψη ζωής σε έναν νέο Δήμο, προσαρμοσμένο στις πραγματικές του ανάγκες και τις πραγματικές του δυνατότητες. Ερχόμαστε με διάθεση εργασίας και συνεργασίας, κατευνασμού των παθών, ενότητας και σύνθεσης.
Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τον στόχο.
Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα και θα τα καταφέρουμε.
Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν τον τόπο μας να πάει μπροστά, για ένα καλύτερο μέλλον, δικό μας και των παιδιών μας.
Φίλες και φίλοι μαζί αλλάζουμε!
Σας δίνω την υπόσχεση ότι θα αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία αυτού που πιστεύω ότι είναι το κοινό μας όραμα. Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας και δίπλα στον τόπο αυτόν. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξή σας!».

Στο τέλος της ομιλίας του έγιναν και η «αποκάλυψη» του εμβλήματος – συνθήματος του συνδυασμού: «Αλλά-ζουμε»!!

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Ευαγγέλου, το παρών έδωσαν:
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρήστος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, σύσσωμη η οργανωτική ομάδα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ι. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί παλαιοί και νέοι, οι δημοτ. σύμβουλοι Λάρισας κ. Β. Μπατζηλιώτης και κ. Γ. Φακής, ο πρ. κοινοτάρχης Τσαριτσάνης κ. Νικ. Τσιμπόλης, ο εκδότης της εφημερίδας «Αναγνώστης» κ. Αχιλ. Κίτσας, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πλήθος κόσμου και πολλοί φίλοι του κ. Νίκου Ευαγγέλου από την Τσαριτσάνη(γενέτειρα του), την Ελασσόνα, την Λάρισα και διάφορες περιοχές της Επαρχίας Ελασσόνας.

Add Comment