Στην Κοζάνη η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

2014 farsala choir - KOZANH [2]

ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΗ ΜΑΕΣΤΡΟ ΚΩΣΤΑ ΜΑΤΗ

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων συνεχίζοντας και τη νέα χρονιά τις πολιτιστικές δραστηριότητες και εξορμήσεις της, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην όμορφη πόλη της Κοζάνης προσκαλεσμένη από τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Αθανασίου Κοζάνης. Ο ομώνυμος σύλλογος με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου διοργάνωσε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου την 4η χορωδιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Φίλλιπος» της λέσχης αξιωματικών του Α’ Σώματος Στρατού στο κέντρο της πόλης.
Χορωδίες από την ευρύτερη περιοχή παρουσίασαν ένα απολαυστικό πρόγραμμα με γνωστά έντεχνα καθώς και αυθεντικά παραδοσιακά τραγούδια της Δυτικής Μακεδονίας δημιουργώντας μία συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε στο ένθερμο φιλόμουσο κοινό ένα ελεύθερο πολυφωνικό πρόγραμμα αποσπώντας κολακευτικά σχόλια. Τη χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Ζαρογιάννου και διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των Γιάννη Λαμπρόπουλου και Γιάννη Μαλέτσικα, υπευθύνων των χορωδιών Κοζάνης και Φαρσάλων αντίστοιχα. Ακολούθησε εξαιρετική δεξίωση και γεύμα προς τιμή των χορωδιών από μέρους του Συλλόγου Αγίου Αθανασίου και η «συνάντηση» έκλεισε με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι.
Το απόγευμα η φαρσαλινή χορωδία επισκέφτηκε την ιστορική «Κοβεντάρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η οποία ιδρύθηκε το 1688 και είναι μία από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες όχι μόνο της Ελλάδας άλλα και των Βαλκανίων. Την ενημέρωση – ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης έκανε η διευθύντριά της κ. Ιωάννα Στεργιοπούλου, η οποία, αν και εκτός ωραρίου λόγω Κυριακής, ανταποκρίθηκε άμεσα με χαρά στο αίτημα της χορωδίας να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά τους ανεκτίμητους και μοναδικούς θησαυρούς της βιβλιοθήκης.

Add Comment