Σημαντική η δράση των “Ελλήνων Διασωστών” στην Ελασσόνα

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ [6]

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γεώργιο Πασχόπουλο είχαν την περασμένη εβδομάδα εθελοντές της ομάδας Ελλήνων Διασωστών, προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία της ομάδας με το Δήμο Ελασσόνας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Πασχόπουλος τόνισε ιδιαίτερα την αξία της εθελοντικής προσφοράς των εθελοντών διασωστών στα όρια του Δήμου Ελασσόνας, εξαίροντας τη δύναμη, το κουράγιο και την αυτοθυσία τους στις έκτακτες συνθήκες στις οποίες επιχειρούν, υπενθυμίζοντας τα περιστατικά στα οποία η παρουσία και συμβολή τους ήταν σπουδαία, όπως στην πυρκαγιά της 8ης Ιουλίου 2013 στην αποθήκη πυρομαχικών της Ελασσόνας, την επιχείρηση ανεύρεσης αγνοούμενων ορειβατών στον Όλυμπο και την υποστήριξη όλων των μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων στην περιοχή (Αγώνες σκι στον Όλυμπο, φεστιβάλ νέων Ολύμπου, Μαραθώνιος Φαέθων Όλυμπος κ.α.).

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ομάδα των Ελλήνων Διασωστών έχει σημαντική παρουσία και δράση στα όρια του Δήμου Ελασσόνας σε όλες εκείνες τις περιστάσεις που απαιτείται η συνδρομή ατόμων εκπαιδευμένων στην πολιτική προστασία. Θέτουμε στη διάθεση της ομάδας το μεταφερόμενο εξοπλισμό της πολιτικής προστασίας του δήμου και ευχόμαστε να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία του σώματος των εθελοντών με το δήμο και να ενισχυθεί περαιτέρω”.

Οι εθελοντές του σώματος “Ελλήνων Διασωστών” ευχαρίστησαν το Δήμο Ελασσόνας για τη διάθεση του εξοπλισμού, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα είναι χρήσιμος και θα ενισχύσει την επιχειρησιακή δυνατότητα της ομάδας.

Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας συμμετείχαν οι εθελοντές διασώστες: Αθανάσιος Αδάμου, Στέφανος Πούτας, Ευάγγελος Παπαλεξίου και Νικόλαος Γκουντούρας.

Add Comment