Πρωτοχρονιάτικα έθιμα του Δρυμού Ελασσόνας

Με μια όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση ξεκίνησε ο νέος χρόνος στον Δρυμό Ελασσόνας αναβιώνοντας το έθιμο των «Καπεταναραίων». Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ,μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι τσολιάδες, κουδουναραίοι και νύφες τραγούδησαν και χόρεψαν στην πλατεία του χωριού καλωσορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον καινούριο χρόνο.
Στη συνέχεια γύρισαν ένα-ένα τα σπίτια και τραγούδησαν , ανάλογα με την περίσταση (για παντρεμένους, για μωρά παιδιά , για ξενιτεμένους) και από ένα τραγούδι. Το μεσημέρι και με την πλατεία γεμάτη κόσμο οι τσολιάδες χόρεψαν και τραγούδησαν και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με τη συνοδεία ορχήστρας.
[wpg_thumb]
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού ακολουθώντας πιστά τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου του αναβίωσε και φέτος το Πρωτοχρονιάτικο έθιμο με τη βοήθεια της χοροδιδασκάλου του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Τζικούλη – Στατήρη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των χορευτών (μικρών και μεγάλων) του Συλλόγου καθώς και των κατοίκων του χωριού ,και όχι μόνο, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Add Comment