Μηνύματα στην Πρωτοχρονιά της Ελασσόνας

«Να παραμερίσουμε τις μικρότητες μας το 2014!»
Του Γιάννη Μουκίδη

«Να παραμερίσουμε τις μικρότητες μας, να επαναπροσδιοριστούμε και να επαναπροσανατολιστούμε το 2014, δίδοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, αλληλεγγύης, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις!». Αυτά υπογράμμισε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, στην καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο εορτάζων σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Χαρίτων Τούμπας(πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ελασσόνας), π. Νικάνωρ Παπανικολάου(ηγούμενος της Μονής Σπαρμού Ολύμπου), π. Χριστόφορος(της μονής Σπαρμού) και ιερείς της πόλης, ενώ τις παρακολούθησαν οι αρχές και πολύς κόσμος.
Ο μητροπολίτης κ. Βασίλειος, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, έστειλε το δικά του επίκαιρα μηνύματα: «Ο Μέγας Βασίλειος δείχνει τους δρόμους της πίστεως, της αγάπης, της φιλανθρωπίας. Το Νέο Έτος, παρά τις δυσκολίες και τις δυσοίωνες προβλέψεις, μας καλεί να περάσουμε στον επαναπροσδιορισμό μας, στον επαναπροσανατολισμό μας. Με σύμπνοια, με κατανόηση, με αγάπη, με ταπείνωση, με πίστη, με αλληλεγγύη, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, και το 2014 να είναι δημιουργικό, ελπιδοφόρο, αποδοτικό για όλους. Όσα και αν είναι τα προβλήματα του καθενός μας, αν έχουμε πίστη στον Θεό, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρώπης από την χώρα μας, εύχομαι η μικρή Ελλάδα με το έργο της να σηματοδοτήσει το μέλλον της Ευρώπης, δείχνοντας πως τα μικρά κράτη μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα…!!».
Λίγο πριν, ο κ. Βασίλειος, πλαισιωμένος από αρχιμανδρίτες και ιερείς, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.
Στις εφετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Θεόδ. Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φώτης Τζιόκας, Νίκος Γάτσας, Γιάννης Νάνος, η αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βάϊα Αργύρη–Μουτζίκου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινων. Αλληλεγγύης κ. Κ. Κορακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, Βασ. Αγοράστης και Ελευθ. Κυριακού, ο πρ. αντινομάρχης Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής, αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας, παλαιοί αυτοδιοικητικοί, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ηρακλής Λιόλιος, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που κατέκλυσε και φέτος την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρά το κρύο και τον βροχερό καιρό.

Add Comment