Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα

«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση!»
Του Γιάννη Μουκίδη

«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση! Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑΜΕ), σε συγκέντρωση που οργάνωσε χθες το πρωί στην Ελασσόνα, ημέρα κινητοποιήσεων και απεργιών.
[wpg_thumb]
Στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο, μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στους συγκεντρωμένους μίλησε το μέλος του γυμναστής κ. Χάρης Νούσιας, που, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε:
«Η σημερινή απεργία είναι συνειδητή πράξη και απόφαση για αγώνα και αντίσταση από όλους μας. Είναι καιρός να βάλουμε μπροστά για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων. Για να ανατρέξουμε τη βαρβαρότητα! Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματά μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης! Βάζουν 25 ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα δυστυχίας των 200 ευρώ! Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!».
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ελασσόνας με συνθήματα κατά των μέτρων και κατά των κυβερνητικών επιλογών.

Add Comment