Αιφνίδιος θάνατος 36χρονης Ελασσονίτισσας στην Κατερίνη!

ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑ [30]Συγκλονίζει και «σοκάρει» ο αιφνίδιος θάνατος 36χρονης περιβαλλοντολόγου, που καταγόταν από την Κλεισούρα Ελασσόνας, και διέμενε και εργαζόταν στην Κατερίνη.
Η άτυχη Μαρία Θεοδ. Μπαρά, ήταν περιβαλλοντολόγος και προϊστάμενος στο Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η 36χρονη με τον αρραβωνιαστικό της(μηχανικό, καταγόμενο από το Λιβάδι Ελασσόνας) είχαν μεταβεί για τριήμερο στην Αθήνα για να δουν συγγενείς τους και είχαν επιστρέψει στην Κατερίνη. Λίγο μετά το μπάνιο, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι, στα καλά καθούμενα αισθάνθηκε δυσφορία και αδιαθεσία. Οι δικοί της αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Όμως, στη διαδρομή προς το Νοσοκομείο, η Μαρία κατέληξε! Η νεαρή περιβαλλοντολόγος χτυπήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο, που ήταν και μοιραίο για τη ζωή της!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απρόσμενα άτυχη περιβαλλοντολόγος προγραμμάτιζε το επόμενο διάστημα να παντρευτεί με τον Λιβαδιώτη αρραβωνιαστικό της! Η ζωή με τα «τερτίπια» της…
Το τελευταίο «αντίο» στην Μαρία Θεοδ. Μπαρά, που ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό και «ζωντανό» άτομο, είπαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Περιστάσεως Κατερίνης, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και εύλογου «σοκ» από τον απρόσμενο και ξαφνικό θάνατο της Μαρίας, εκατοντάδες άτομα, αυτοδιοικητικοί, δεκάδες συνάδελφοι της, ο τεχνικός κόσμος της περιοχής, συγγενείς και φίλοι, από Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Ελασσόνα, Λιβάδι, Λάρισα, κ.ά. Εκφωνήθηκαν επικήδειοι, εκδόθηκαν ψηφίσματα και κατατέθηκαν στεφάνια στη σορό της.
Χαρακτηριστικό είναι το συλλυπητήριο μήνυμα της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο της Μαρίας Μπαρά. Ο άδικος χαμός της, βύθισε σε βαθύτατο πένθος την τοπική κοινωνία της Κατερίνης και τους συναδέλφους της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Η Μαρία αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα εργατικότητας και υπευθυνότητας. Από τη θέση της Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προσέφερε τις υπηρεσίες της με ιδιαίτερο ζήλο, ήθος και δημιουργικότητα. Άνθρωπος αξιόλογος, ευγενική φυσιογνωμία, που κέρδιζε την εκτίμηση όλων με την καλοσύνη και το ζεστό της χαμόγελο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και στους οικείους της. Εύχομαι ο Κύριος να τους δώσει την παρηγοριά, τη δύναμη και το κουράγιο που χρειάζονται για να αντέξουν την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάζει».
Εξ άλλου, η παράταξη «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας(περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Παπανικολάου) αναφέρει:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο της Μαρίας Μπαρά. Είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε τη Μαρία ως άνθρωπο και ως προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Άνθρωπος αγαπητός, ευγενικός και καλόκαρδος. Επιστήμονας αξιόλογος, με μοναδική γνώση σε θέματα περιβάλλοντος. Υπάλληλος υπεύθυνος, εργατικός και αποτελεσματικός.
Προϊστάμενος υψηλών και σπάνιων προσόντων. Η Μαρία θα παραμείνει στη μνήμη μας ως φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου, επιστήμονα και εργαζόμενου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους δικούς της ανθρώπους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάζει».

Add Comment