Σεμινάριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας

ΚΠΕ ΕλασσόναςΤο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορεία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς διάρκειας 9 ωρών με θέμα «Το Δάσος στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τα δασικά οικοσυστήματα, καθώς και την ανάπτυξη σχετικών μεθοδολογικών διδακτικών πρακτικών σύμφωνα με το πνεύμα της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Αγιά (κτήριο Γυμνασίου Αγιάς), καθώς και σε δασικό πεδίο του Δήμου Αγιάς, ώρες 09.00-18.00.
Θέματα που θα αναπτυχθούν είναι, μεταξύ άλλων: Πολυλειτουργική δασοπονία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, το πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία, σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος Π.Ε. για το δάσος κ.ά.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος θα τελέσει υπό την αιγίδα του Δήμου Αγιάς και θα υποστηριχθεί από τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς και από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς της Π/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και 20 εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, που ευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση υποστήριξης σχετικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι επιμορφούμενοι θα επιλεγούν από τις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να τη στείλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, προκειμένου να συνταχθεί ο κατάλογος των εκπαιδευτικών που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και να σταλεί στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας για τη σύνταξη των τελικών πινάκων που θα υποβληθούν για έγκριση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment