Πανηγυρικός εορτασμός του Πολιούχου Ελασσόνας

«Ο Άγιος Δημήτριος να αλλάξει τη ζωή μας και να διδάξει!»
του Γιάννη Μουκίδη

Με θρησκευτική λαμπρότητα και με επισημότητα, αλλά και με μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του πολιούχου της Ελασσόνας, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.
Χθες το πρωί, στο κέντρο της Ελασσόνας, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, ενώ συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ελασσόνας αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας και οι ιερείς ενοριών της πόλης π. Νικόλαος, π. Αλέξανδρος, π. Δημήτριος, π. Ευάγγελος, π. Χρήστος.
[wpg_thumb]
Πλήθος πιστών από την πόλη της Ελασσόνας και τα γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, αλλά και αρκετοί επισκέπτες, προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την ανθοστόλιστη Εικόνα του Αγίου και παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στο Θείο Κήρυγμα ο μητροπολίτης Ελασσόνας αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, «τον υπέρμαχο της πίστης και της Εκκλησίας και τον αγωνιστή – απλό στρατιώτη, τον γενναίο στρατιωτικό και μάρτυρα, που πρέπει να τον μιμηθούμε». «Έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας σε μια δύσκολη εποχή. Όλη μας η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, μια συνεχής μάχη, πάντα πιστεύοντας. Οι Άγιοι μας, που δοκιμάστηκαν, δίδοντας τη δική τους μαρτυρία, έρχονται να μας βοηθήσουν, να μας διδάξουν, όπως ο Άγιος Δημήτριος, ο δικός μας Άγιος. Σε μια κρίσιμη εποχή σαν την σημερινή που περνάμε, πρέπει να είναι τα ζωντανά πρότυπα στη ζωή όλων μας. Οι Έλληνες πάντα ξεπερνούσαν τις κρίσεις με υψηλό φρόνημα, με μεγάλη πίστη στο Θεό, με πίστη στον άνθρωπο, με γενναιότητα, με ελπίδα, με υπομονή! Ανεκτίμητη η δύναμη της πίστεως. Ο Άγιος Δημήτριος και η μεγάλη πίστη να αλλάξει τη ζωή μας και ταυτόχρονα να διδάξει!!», τόνισε με νόημα ο κ. Βασίλειος.
Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου(την υποβάσταζαν οπλίτες του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου), γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας(με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας – επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» Κ. Δημ. Μητσιούλης, ο πρόεδρος του Δημοτ. συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδ. Λιάπης, ο αντιδήμαρχος κ. Νικ. Γάτσας, δημοτ. σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασ. Αγοράστης, Ελ. Κυριακού, ο πρώην αντινομάρχης Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή.

Add Comment