Συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βλάχων στην Ελασσόνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μιά ενδιαφέρουσα συνεδρίαση και συνάντηση γνωριμίας είχε πρόσφατα στο Δημαρχείο Ελασσόνας το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μετά την συνεδρίαση, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα και οργανωτικά, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γιώργο Πασχόπουλο, όπου έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για πιθανές εκδηλώσεις των Βλάχων και στην περιοχή Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Ακολούθησε ανοιχτή ενημέρωση του προέδρου κ. Μιχάλη Μαγειρία προς τους φορείς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτ. Συμβουλίου Ελασσόνας, για το στίγμα και τις συνεχείς ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ενώ έγινε ενημέρωση και για την Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία, που αγκαλιάζει τους Έλληνες Βλάχους της Διασποράς.
Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Μαγειρίας: «Ποτέ δεν μαζευτήκαμε εμείς οι Βλάχοι σαν οικογένεια στην Ελασσόνα. Μας ενώνει το μεράκι, η αγάπη για το Βλάχικο στοιχείο, η όρεξη για δουλειά. Θα ακολουθήσουν, μετά από καλή προετοιμασία, εκδηλώσεις Πανελλήνιας εμβέλειας και στην περιοχή της Ελασσόνας».
Την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων απαρτίζουν οι: Μαγειρίας Μιχάλης(πρόεδρος), Τράσιας Φώτιος(Α΄ αντιπρόεδρος), Μπατζοτάσιος Ιωάννης(Β΄ αντιπρόεδρος), Τσακνάκη – Νιτσιάκου Αγγελική(γεν. γραμματέας), Κούτσια Αποστολία(ταμίας), Τσιαλέρα Μαρία(ειδ. Γραμματέας), Γκάμας Δημήτριος(υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Βαζούρας Γιώργος(υπεύθυνος εκδηλώσεων), Σαμαράς Διονύσης, Μπέης Κώστας, Μπομπότη Ανδρομάχη(μέλη).
Στη συνάντηση της Ελασσόνας παραβρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος(ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού) κ. Αθανάσιος Παιδής, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Ι. Νάνος και Νικ. Γάτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Μπίζιος, Αστ. Στούπας, Δημ. Κατσιαφλιάκας, εκπρόσωποι και μέλη των διοικήσεων των συλλόγων Σαμαριναίων Λάρισας, Σαμαριναίων Ελασσόνας, Κοκκινοπλιτών Μελβούρνης, Ελασσόνας, Ασπροχώματος, Καλυβίων, Λιβαδιωτών Ελασσόνας, Λιβαδιωτών Λάρισας, ο εκδότης της εφημερίδας «Αναγνώστης» κ. Αχιλ. Κίτσας, κ.ά.

Add Comment