Γάλλοι δημοσιογράφοι στον Όλυμπο και την Ελασσόνα

Ενθουσιασμένοι έμειναν από τις ομορφιές της περιοχής μας Γάλλοι δημοσιογράφοι με ειδίκευση στον εναλλακτικό τουρισμό και την αειφόρο ανάπτυξη, που βρέθηκαν στη Λάρισα, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος που υλοποιεί η ΑΕΝΟΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας και την αντίστοιχη Αναπτυξιακή Εταιρία της περιοχής Λοζέρ της Γαλλίας.

Η γαλλική αποστολή, που αποτελούνταν από τους δημοσιογράφους Sandrine Mercier, Genevieve Clastres και Denise Cheissoux, τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Pierre Spirito και τον κ. Yves Dhonbres, εκ μέρους του Τουριστικού Οργανισμού της Λοζέρ, περιηγήθηκε, στο πλαίσιο της τριήμερης διαμονής της, από τα παράλια του νομού Λάρισας μέχρι και τον Όλυμπο, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι απαράμιλλες ομορφιές της περιοχής μας, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα της διαμονής τους οι Γάλλοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα παράλια, ενώ τη δεύτερη ημέρα βρέθηκαν στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, πραγματοποιώντας, με την συνδρομή συνοδών βουνού, ανάβαση στον Μύτικα από την πλευρά της Ελασσόνας.
[wpg_thumb]
Επιστρέφοντας από τον Όλυμπο φιλοξενήθηκε από την «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» και παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν τους στην Ελασσόνα.
Την αποστολή υποδέχθηκαν η Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος και ο Προέδρος της «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» και δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας κ. Θεόδωρος Μηνάς.
Καλωσορίζοντας τη γαλλική αντιπροσωπεία, η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που υποδέχομαι τους Γάλλους δημοσιογράφους και φορείς της αντίστοιχης Αναπτυξιακής Εταιρίας της Λοζέρ. Είμαι βέβαιη ότι μετά από την επίσκεψή σας θα γίνετε «κοινωνοί» της φιλοξενίας, της απαράμιλλης ομορφιάς της περιοχής μας που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα, αλλά και των υπέροχων τοπικών παραδοσιακών μας προϊόντων. Θέλω να γνωρίζετε ότι ολόκληρος ο νομός Λάρισας μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη διακοπές υψηλού επιπέδου, καθώς και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός αλλά ακόμη και ο ιαματικός. Η Λάρισα αποτελεί μια περιοχή που εξασφαλίζει άριστη φιλοξενία και πολλές διαφορετικές επιλογές αναψυχής, χειμώνα – καλοκαίρι».
Από την πλευρά του ο κ. Πασχόπουλος επεσήμανε: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά για την ανταλλαγή επισκέψεων που είχαμε την ευκαιρία ένα κάνουμε στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος με τη Γαλλία. Οι γάλλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και την περιοχή της Ελασσόνας, η οποία προωθεί την οικοτουριστική ανάπτυξη και να θαυμάσουν από κοντά το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο που αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα και ειδικά τη φέτα Ελασσόνας για την οποία τους ενημερώσαμε ότι πρόκειται για προϊόν ΠΟΠ, που οφείλει την σπάνια γεύση της στην γεωγραφική μορφολογία της περιοχής, τις φυλές των ζώων και φυσικά τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγή της από τους κατοίκους της περιοχής. Εύχομαι να αναπτυχθεί περαιτέρω αυτή η συνεργασία και να φέρουμε πιο κοντά και τους επιχειρηματίες και των δύο χωρών, για να αναπτύξουμε και νέες δράσεις».
Η τριήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Αγιά, το Μεταξοχώρι και το Δέλτα Πηνειού.
Μεικτά συναισθήματα έκπληξης και θαυμασμού δημιουργήθηκαν σ΄ όλη την γαλλική αποστολή, που εκθείασε την πληρότητα της συνολικής περιοχής της Λάρισας ως ταξιδιωτικού προορισμού, εφόσον συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο του θαλασσινού όσο και του ορεινού τοπίου, με «σήμα κατατεθέν» βεβαίως τον Όλυμπο. Οι παραδοσιακές τοπικές γεύσεις της περιοχής Ελασσόνας (τραχανάς, αρνάκι ΠΟΠ, φέτα, νιβατό, κασέρι, πίτες κ.λ.π.), με τις οποίες ήρθαν σε επαφή, συνταιριασμένες με τοπικό κρασί, ενθουσίασαν τους γάλλους επισκέπτες.
Η αποστολή αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, υποσχόμενη αμέριστη συμπαράσταση στην ανάδειξη και προβολή των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας στην γαλλική αλλά και, κατ΄ επέκταση, στην ευρωπαϊκή αγορά, συνεχίζοντας έτσι την παραδοσιακά καλή σχέση των λαών της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Add Comment