Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας

ΦΩΤΟ - ΣΧΟΛΕΙΟ [2]«Τα σχολεία άνοιξαν αλλά…χωρίς εκπαιδευτικούς!»
«ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ…»
Του Γιάννη Μουκίδη

Τα σχολεία άνοιξαν. Μόνο που άνοιξαν …χωρίς εκπαιδευτικούς! Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας από την τηλεόραση ότι «τα έχει βάλει όλα στη θέση τους», απέχουν μακράν της πραγματικότητας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άλλα διατείνεται δημόσια και άλλα σχεδιάζει από πίσω. Θυσιάζονται οι ανάγκες των μαθητών, φέρνουν σε απόγνωση γονείς και εκπαιδευτικούς και γκρεμίζονται θεσμοί αντί να ενισχύονται. Αυτά υποστηρίζει και επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, με ανακοίνωση – διαμαρτυρία του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μάγειρα και τον γεν. γραμματέα του Συλλόγου κ. Ανέστη Καραγκούνη, αναφέρει:
«Τα σχολεία άνοιξαν. Μόνο που άνοιξαν χωρίς εκπαιδευτικούς. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας από την τηλεόραση ότι «τα έχει βάλει όλα στη θέση τους», απέχουν μακράν της πραγματικότητας. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άλλα διατείνεται δημόσια και άλλα σχεδιάζει από πίσω. Στα πλαίσια της «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών και προκειμένου να χαρακτηριστούν εκπαιδευτικοί ως λειτουργικά υπεράριθμοι και να μετατραπούν σε ευέλικτο προσωπικό για την κάλυψη των κενών, το Υπουργείο έχει δώσει εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην κατάργηση των ολοήμερων σχολείων, σε καταργήσεις σχολείων, σε υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις τμημάτων, θυσιάζοντας τις ανάγκες των μαθητών, φέρνοντας σε απόγνωση γονείς και εκπαιδευτικούς και γκρεμίζοντας θεσμούς αντί να ενισχύονται.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αποσύρει τώρα το απαράδεκτο έγγραφό της δείχνοντας, έστω και πάρα πολύ αργά, ότι διατηρεί κάποια επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς επίσης και τα ορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας να λειτουργήσουν προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσής μας. Στηρίζουμε τους αιρετούς μας στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δημήτρη Δραγανιδάκη και Βασίλη Σίμο στην απόφασή τους να μη συμμετέχουν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τηρώντας την κείμενη νομοθεσία».

Add Comment