64χρονος κτηνοτρόφος νεκρός στη Συκέα Ελασσόνας

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΑΤΣΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ [4]Άσχημο «παιχνίδι» έπαιξε η μοίρα σε 64χρονο κτηνοτρόφο από την Συκέα Ελασσόνας, που τραυματίστηκε θανάσιμα και έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό, που κινούνταν από την αντίθετη κατεύθυνση.
Πιο συγκεκριμένα: Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 64χρονος κτηνοτρόφος Αθανάσιος Λεωνίδα Κατσηγιάννης είχε φύγει από τον οικισμό της Αναλήψεως Συκέας(…όπου διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα με πρόβατα) και κατευθυνόταν προς την Συκέα, οδηγώντας τη μηχανή του και μεταφέροντας το γάλα – παραγωγή της ημέρας για να το δώσει στο ψυγείο, όπως έκανε καθημερινά.
Άγνωστο πως, στην είσοδο της Συκέας, πιθανόν από έλλειψη προσοχής η από κακό χειρισμό του ίδιου η από μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει για να προλάβει, παρ΄ ότι γνώριζε καλά τον επαρχιακό δρόμο Αναλήψεως – Συκέας, το μηχανάκι ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου εκείνη τη στιγμή κινούνταν μεγάλο φορτηγό με καρότσα. Παρά τις προσπάθειες του έμπειρου οδηγού του φορτηγού να αποφύγει τη σύγκρουση(…σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία), η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο οδηγός της μηχανής, ο 64χρονος κτηνοτρόφος τραυματίστηκε βαριά.
Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, και ο σοβαρά τραυματισμένος Συκεώτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, αλλά καθ΄ οδόν υπέκυψε, και στο Κ.Υ. απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου της Συκέας, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας.
Ο άτυχος κτηνοτρόφος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός τόσο στην ήσυχη κοινωνία της Συκέας, στα γύρω χωριά, στον κτηνοτροφικό κόσμο και ευρύτερα στην επαρχία Ελασσόνας. Βιοπαλαιστής, οικογενειάρχης, έχει 3 παιδιά παντρεμένα(δυο γιούς και μία κόρη) και εγγόνια.
Η κηδεία του Θανάση Κατσηγιάννη έγινε, μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας Ελασσόνας, και αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες στο Νοσοκομείο Λάρισας.
Με ανακοίνωση τους, η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου Συκέας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια τους προς τον αντιπρόεδρο του Α.Ο. Συκέας Φώτη Κατσηγιάννη για τον αιφνίδιο χαμό του πολυαγαπημένου του πατέρα και φίλου της ομάδας Θανάση Κατσηγιάννη.

Add Comment