Διαμαρτυρία απολυμένων εκπαιδευτικών στην Ελασσόνα

«Σήμερα άνεργος εγώ, αύριο εσύ! Όλοι στους δρόμους!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Τη δική τους διαμαρτυρία «κατέθεσαν» απολυμένοι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Λάρισας, στην πρόσφατη Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Ελασσόνας για την απομάκρυνση του στρατοπέδου της ΠΑΠ από την πόλη.
Οι εκπαιδευτικοί, στον προθάλαμο της αίθουσας, είχαν απλώσει πανό διαμαρτυρίας(«Σήμερα άνεργος εγώ, αύριο εσύ! Όλοι στους δρόμους! ΕΛΜΕ Λάρισας») και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό(πολίτες – φορείς), που έμπαιναν μέσα στην αίθουσα.
Στη συνέχεια, χωρίς προβλήματα, κατευθύνθηκαν σε χώρο δίπλα στη σκηνή και λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία της Λαϊκής Συνέλευσης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ ζήτησε από το προεδρείο να ανεβεί στο βήμα για μια σύντομη παρέμβαση.
[wpg_thumb]
Το αίτημα των εκπαιδευτικών έγινε δεκτό, και ο εκπρόσωπος του υπογράμμισε:
«Διώχνουν μαθητές, απολύουν – μετακινούν τους καθηγητές, κυβέρνηση και τρόϊκα συντρίβουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Να γιατί εκπαιδευτικοί – μαθητές και γονείς πρέπει να παλέψουμε.
Γιατί στη θέση της εκπαίδευσης μπαίνει η κατάρτιση. Στη θέση της δουλειάς με δικαιώματα, μπαίνει η σύγχρονη δουλεία!!!
Γονιέ, μαθητή – μαθήτρια, εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
τα δικαιώματα στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία είναι βασικά δικαιώματα που συγκροτούν τη ζωή ενός ανθρώπου.
Αυτοί που μιλάνε για «σωτηρία» είναι οι ίδιοι που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αυτοί που αναμασούν «ώραίες» λέξεις περί «ανάπτυξης», «δικαιοσύνης» είναι οι ίδιοι που κλείνουν δουλειές και παραβιάζουν ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα τους. Δεν διστάζουν να κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία και να απολύσουν μαζικά. Κανείς δεν τους πιστεύει, κανένας δεν τους ακολουθεί.
Με τους κοινούς αγώνες μας και την μαζική αντίσταση, να βάλουμε τέλος στη βάρβαρη επίθεση! Όλοι μαζί ενωμένοι!».

Add Comment