Οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου για την ΠΑΠ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣΕλασσόνα 21/07/2013

Ο πύρινος εφιάλτης που ζήσαμε όλοι την Δευτέρα 08/07/2013, στο χώρο και περιμετρικά στο βόρειο τμήμα της 361 ΠΑΠ, ο κίνδυνος που διατρέχουν οι κάτοικοι της Ελασσόνας, μας οδήγησαν να εκφράσουμε την ανησυχία μας και σε έκτατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας αποφασίστηκε:
1. Να συγχαρούμε το Δήμο Ελασσόνας, για την αμεσότητα και την διαχείριση της κρίσης, τους πυροσβέστες, τους στρατιώτες, τους εθελοντές , και όλους όσους συνδράμανε, με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους, στην κατάσβεση της φωτιάς, την ομαλή εκκένωση της πόλης, αποτρέποντας το χειρότερο σενάριο για την περιοχή μας .
2. Την συστράτευση του Εμπορικού κόσμου και όλων επιχειρηματιών της Ελασσόνας, με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας .
3. Να καταθέσουμε στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης και τον Δήμο Ελασσόνας την πρότασή μας και τις παρατηρήσεις .
Η απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ πρέπει να γίνει άμεσα, με σχεδιασμό, με χρονοδιάγραμμα και το σημαντικότερο, δεν πρέπει να μείνει ούτε λεπτό άδεια. Υπάρχει ένα περιαστικό δάσος, υπάρχουν εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν τόσα χρόνια, τις οποίες χρυσοπλήρωσε και ο πολίτης της Ελασσόνας. Εάν δεν θέλουμε να επαναληφθεί το πλιάτσικο, όπως έγινε τόσα χρόνια στο καπνεργοστάσιο, το φράγμα και σε όλες τις εγκαταλημένες εγκαταστάσεις, του τόπου μας, πρέπει συνεργαστούμε όλοι μαζί για να συνταχθεί ένα σχέδιο δράσης. Ο Δήμος Ελασσόνας να συντάξει μελέτη, με την συνεργασία της Δασικής υπηρεσίας, των πολιτικών μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, εκκλησίας και των φορέων της πόλης μας, για το τι πρέπει να γίνει στον χώρο. Να δημιουργηθεί στο Δήμο μας ένας φορέας για την διαχείριση του χώρου, και να πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε, ακόμη και δυναμικά, τον ιδιόκτητο χώρο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
.Μέχρι τότε………. να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε από την πολιτεία και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα αυτονόητα :
1. Να συνεχίσουν να γίνονται έλεγχοι για την κατάσταση των αποθηκεμένων πυρομαχικών .
2. Να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την ασφαλή αποθήκευσή των πυρομαχικών.
3. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας του χώρου, με την συντήρηση και την επιτήρηση των ζωνών πυροπροστασίας .
4. Να στελεχωθεί η 361 ΠΑΠ με στρατιώτες και προσωπικό, για την φύλαξη με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.
Από τον Δήμο Ελασσόνας
1. Ο Δήμος Ελασσόνας να συντάξει την μελέτη.
2. Να ΟΡΓΑΝΏΣΕΙ ένα εξωτερικό δίκτυο εθελοντών φυλάκων για να περιπολούν κατά τους επικίνδυνους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνον.

Add Comment