Στο Συμβούλιο Καινοτομίας Θεσσαλίας ο περιφ. σύμβουλος Θαν. Παιδής

1502_105134269662035_1829320749_n [1]Στο Συμβούλιο καινοτομίας της Θεσσαλίας θα συμμετέχει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου ο περιφερειακός σύμβουλος ο Θανάσης Παιδής.

Η σχετική πρόταση έγινε καθώς στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη καινοτόμες δράσεις, οι οποίες απαιτούν και εξειδικευμένες γνώσεις προκειμένου να επιλεγούν και να υλοποιηθούν. Προς την κατεύθυνση αυτή και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και άλλες περιφέρειες, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα υιοθετεί τη λειτουργία ενός Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας το οποίο θα απαρτίζεται από εξειδικευμένα πρόσωπα- 19 συνολικά σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν χθες. Δημιουργείται η «Θεσσαλία του νου», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, προκειμένου να γίνει το καινοτόμο αυτό βήμα με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Το συμβούλιο θα λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Επίσης, συμβουλευτικά στη χάραξη πολιτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Έρευνα και Καινοτομία και θα προωθεί τις διαδικασίες εφαρμογής και υλοποίησης των πολιτικών αυτών, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των μελών του.

Μια από τις πρώτες αρμοδιότητες του ΠΣΚΘ θα είναι, σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας, η κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Ευφυούς Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
Το ΠΣΚΘ θα αποτελείται από ένα σχετικά μικρό αριθμό προσωπικοτήτων και ειδικών, με εκπροσώπηση από τον ακαδημαϊκό, ερευνητικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και από φορείς που σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Δεν θα προβλέπεται αμοιβή για τους συμμετέχοντες.

Add Comment