Στην περιοχή του Ολύμπου οι φίλοι ιστορικών αυτοκινήτων

Μια ονειρική ανάβαση στον Όλυμπο από τους φίλους Ιστορικών Αυτοκινήτων

Συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τις Λέσχες του Βόλου και Θεσσαλονίκης

Μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στις πανέμορφες πλαγιές του Θεσσαλικού Ολύμπου ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν μέλη Συλλόγων και Λεσχών , που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και παλιών μοτοσυκλετών ,που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.
Συγκεκριμένα ,την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 , η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) και ο Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος( ΣΙΑΒΕ ) ,σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας (ΚΕΔΕ) , διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,μια πρωτότυπη ανάβαση στο μυθικό βουνό ,το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία των τοπικών φορέων ,που περιλαμβάνει όχι μόνο την γνωριμία με τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής ,αλλά και με τα θαυμάσια τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα(Βιολογικά κρασιά κ.ά. ).
Σημειώνεται ,ότι η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του Ολύμπου ,αφού η ανάβαση από τη ΝΔ του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις ,για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες ,οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας .
Σημειώνεται ,δε, ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην κορυφή του Ολύμπου ,με πεζοπορία μιας ώρας ,που μόνο από τη Θεσσαλική πλευρά προσφέρεται.
Επίσης, στην περιοχή πραγματοποιούνται αγώνες ποδηλάτου βουνού ,moto cross, αεροπτερισμός ,παρά πέντε ,όπως επίσης και πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού (φυσιολατρικός, θρησκευτικός, περιβαλλοντικός, αθλητικός κ.ά.) που υποστηρίζονται με τον καλύτερο τρόπο από τους τοπικούς ορειβατικούς και αθλητικούς Συλλόγους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρωί της Κυριακής 22 Μάιου 2011 θα γίνει η εκκίνηση των κλασσικών οχημάτων από Βόλο, Αλμυρό, Λάρισα, Καλαμπάκα (ΛΕΚΟΒ) και από την Θεσσαλονίκη (ΣΙΑΒΕ) με κοινό προορισμό στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας όπου τα συλλεκτικά αυτοκίνητα θα εκτεθούν (ώρες 11.00 -12.30 το μεσημέρι) και θα γίνει υποδοχή από τον Δήμο Ελασσόνας και εκπροσώπους του Δικτύου Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» .
Παράλληλα στον εφαπτόμενο στην πλατεία χώρο στάθμευσης θα πραγματοποιηθεί από ομάδα επαγγελματιών οδηγών αγώνων (με ιστορικά οχήματα) επίδειξη Drift.
Στις 12.30 τα οχήματα θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς το πανέμορφο χωριό Λιβάδι Ολύμπου, όπου θα ακολουθήσει έκθεση των οχημάτων σε κεντρικό σημείο του χωριού (13.00 -14.00 μ.μ. ) , ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα στις 14.00 να ξεναγηθούν στον ευρύτερο χώρο και να επισκεφτούν το λαογραφικό μουσείο «Γ. Ολύμπιος», όπου θα γίνει η ενημέρωση τους από τους τοπικούς φορείς.
Εκεί θα παρατεθεί γεύμα και επίσημη υποδοχή των τοπικών αρχών ,όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του Λιβαδίου ,αλλά και να προμηθευτούν, τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα της περιοχής .
Στις 16.30 τα οχήματα θα ακολουθήσουν στην επιστροφή, πορεία προς το Πύθιο Ελασσόνας (βρίσκεται επί της Ε.Ο Ελασσόνας-Κατερίνης) όπου θα προσφερθούν τοπικά γλυκίσματα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Πύθιο Απόλλωνα» στο Κέντρο Ενημέρωσης Περραιβικής Τρίπολης – Ολύμπου.

Add Comment