Μεγάλη συναυλία την Κυριακή στην Ελασσόνα

7.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ – ΓΕΡ. ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ – ΜΕΛ. ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ – ΧΡ. ΓΚΟΛΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μια ξεχωριστή συναυλία, ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 100ης επετείου απελευθέρωσης της Ελασσόνας(6 Οκτ. 1912), θα πραγματοποιηθεί, στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.
Πρόκειται για την συναυλία της πολυμελούς Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας, με την κοινή εμφάνιση των γνωστών ερμηνευτών της Ελληνικής μουσικής σκηνής Γεράσιμου Ανδρεάτου, Μελίνας Ασλανίδου και Χριστίνας Γκόλια!
Την Φιλαρμονική ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος της Δημήτρης Τσιαβές, ενώ αναμένεται μεγάλη προσέλευση φίλων της καλής μουσικής. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι εκτελεστές της Ελασσονίτικης Φιλαρμονικής ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα με σημαντικές επιτυχίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, γεμάτο ζωντάνια, κέφι και υπέροχες ερμηνείες.

[wpg_thumb]

Λίγα λόγια για τους ερμηνευτές:
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ: Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής και φωνητικής. Παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αϊδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Παντελή θαλασσινό και άλλους.
Με τη σπουδαία φωνή εδώ και πολλά χρόνια στις live εμφανίσεις του, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του. Διαθέτει τεράστια πείρα, αλλά και σημαντική θητεία ως ερμηνευτής σπουδαίων δημιουργών.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ: Η Μελίνα Ασλανίδου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη και πολύ σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα όπου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με τη συμμετοχή της στη χορωδία Παραλίμνης. Εκεί ήρθε σε επαφή με τη μουσική του Πόντου, με τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική της Θράκης. 2001, η χρονιά της σταθμός: Δημιουργούνται οι “Απέναντι” και κυκλοφορούν το cd single “Το παρελθόν θυμήθηκα” με το τραγούδι “Τι σου ‘κανα και πίνεις” του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου. Αυτή είναι η πρώτη επαφή της Μελίνας με τη δισκογραφία. Λίγο αργότερα, η Μελίνα Ασλανίδου δίνει τον ορισμό της σύγχρονης ερμηνεύτριας που έχει βαθιές ρίζες στο λαϊκό τραγούδι αλλά αφομοιώνει με τον πιο προσωπικό τρόπο τα σημεία των καιρών.
Πρωτομαγιά Μαΐου του 2009 πραγματοποιεί στο Town Hall Theatre του Manhattan στη Νέα Υόρκη μια ιδιαίτερη δική της παράσταση, σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. Χειμώνα του 2010/2011 την βρήκε σε διάφορους ζεστούς χώρους όπου και παρουσίασε για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, μία εξ ολοκλήρου δική της παράσταση. Στη συνέχεια η παράσταση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελάσσονα. Από μικρή οι μεγάλες της αγάπες ήταν το θέατρο και το τραγούδι …γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει θέατρο. Αποφοίτησε από τη  δραματική σχολή “Βεάκη” ενώ παράλληλα σπούδασε φωνητική και τραγούδι. Η πορεία της σηματοδοτείται από πολλές σημαντικές δουλειές στο κλασικό θέατρο, στο εναλλακτικό θέατρο, στη σκηνοθεσία, στην τηλεόραση και στο τραγούδι(σε έντεχνα και ροκ σχήματα), ενώ ετοιμάζει την καινούργια δισκογραφική δουλειά. Επίσης το μουσικό της σχήμα μαζί με τον Argie σημειώνει 2 χρόνια ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Add Comment