«Όλοι δρόμοι οδήγησαν αυτό το καλοκαίρι στον Όλυμπο»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου από τις 31 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου, το οποίο και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στους προποδες του Ολύμπου, στο Πλατανόδασος Παλ. Σπαρμού του Δήμου Ελασσόνας στον Ν. Λάρισας, σε συνεργασία από τους Συλλόγους Π.Σ. Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου, Χ.Ο.Σ. Μύτικας, Χ.Ο.Σ. Σπαρμού, Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας, Ιππικός Σύλλογος Τσαριτσάνης «ΠΗΓΑΣΟΣ» καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας και όλους τους φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου.

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα είχαν την δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ να απολαύσουν μουσικές από δεκάδες συγκροτήματα & Djs, να χαρούν μικροί και μεγάλοι τους περιπάτους με τα άλογα μέσα στα πλατάνια, να κάνουν πεζοπορία στον Όλυμπο, να συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου Κλασσικής αλλά και Kids Διαδρομής, να παίξουν Paintball, να παρακολουθήσουν τους αγώνες Endurocross & Drift Show, να μαγευτούν από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου στην σκιά της πανσέληνου, να χορέψουν παραδοσιακά τραγούδια με τοπικά χορευτικά σύνολα καθώς και άλλα που ετοίμασε η Οργανωτική Επιτροπή για όλους όσους θα επισκέπτονταν το Φεστιβάλ. Μαγική ήταν και η εικόνα του Πλατανόδασους με τις δεκάδες σκηνές και τους κατασκηνωτές να απολαμβάνουν αλλά κυρίως να σέβονται τις ομορφιές του Ολύμπου μας καθ΄όλην την διάρκεια του Φεστιβάλ. Ενώ αίσθηση έκανε η παρουσία όλων των εκπροσώπων Συλλόγων, Δήμου και Περιφέρειας στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ μεταδίδοντας το μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.
[wpg_thumb]
Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν,
Αν οι δεκάδες επιχειρήσεις του Δ. Ελασσόνας και όχι μόνο, δεν ενίσχυαν την προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου δείχνοντας της εμπιστοσύνη τους.
Αν οι συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα δεν προσέφεραν την μουσική τους σε όλους όσους απόλαυσαν το 3μερο συναυλιών.
Αν για πρώτη φορά σύλλογοι και φορείς συνεργάστηκαν στην δημιουργία μιας κοινής μεγάλης διοργάνωσης με στρατηγική κατεύθυνση την εκτός συνόρων Νομού προσέλκυση επισκεπτών.
Και τέλος αλλά ίσως το πιο σημαντικό, αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, αυτοί που με το χαμόγελο τους και τις 3 ημέρες έδιναν χρώμα και ζωή στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου.

Από καρδιάς σε όλους τους παραπάνω, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι …. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Η επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου ήταν … η προσφορά, ο εθελοντισμός και η συνεργασία.
Η ανάδειξη αυτών των στοιχείων ήταν και θα είναι για την Οργανωτική Επιτροπή οι πρώτοι στόχοι της.
Η καθιέρωση του Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου στην καρδιά των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά κυρίως όλων των νέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα αποτελεί το βασικό έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, με συνεχείς προσπάθειες καθώς και με άλλες δράσεις.

Δηλώσεις και μηνύματα για το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου έκαναν,

«Συγχαίρω όλους τους νέους της περιοχής που εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι για την διεξαγωγή του μοναδικού αυτού Φεστιβάλ, η επιτυχία του οποίου το κατατάσσει στα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής μας.
Ο Δήμος Ελασσόνας θα στηρίξει και στο μέλλον με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια αυτή που αναδεικνύει εκτός των άλλων την μοναδικότητα της περιοχής του Ολύμπου, φέρνοντας τους νέους κοντά στο μυθικό Όλυμπο και το όμορφο φυσικό περιβάλλον.» Πασχόπουλος Γεώργιος, Δήμαρχος Ελασσόνας

«Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, σε όλους τους εκπροσώπους συλλόγων καθώς και σε όλου όσους συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου. Η αλληλεγγύη και η προσφορά θα χρειαστούν ιδιαίτερα των χειμώνα που έρχεται.
Σαν περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε και θα στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες που αναδεικνύουν τη θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου.
Είναι απαραίτητη η σύνδεση του ονόματος του Ολύμπου με την γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής Ελασσόνας, ώστε τα προϊόντα της περιοχής να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία. Στο μυθικό βουνό του Ολύμπου που είναι παγκοσμίως γνωστό βρίσκονται έτοιμη διαφήμιση για τα προϊόντα που παράγονται στις πλαγιές του.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορειβατικού σκι, ο Μαραθώνιος Ολύμπου Faethon Marathon και το ιδιαίτερο πετυχημένο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου αποτελούν μικρά αλλά σημαντικά βήματα για το στόχο.
Στο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου, οι 3.000 επισκέπτες θα γίνουν οι καλύτερη ζωντανή διαφήμιση για την περιοχή μας και τα προϊόντα της, ο κόσμος αγκάλιασε το Φεστιβάλ και ελπίζουμε κάθε χρόνο το Φεστιβάλ να μεγαλώνει.» Παιδής Γ. Αθανάσιος, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου ολοκληρώθηκε … ετοιμαζόμαστε ήδη και … σας προσκαλούμε στο 3ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου.

Δημήτρης Θεοδώρου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου
Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου

Add Comment