Κίνηση υποψηφίου ΠΑΣΟΚ Θωμά Παπαλιάγκα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 3 ΜΑΙΟΥ 2012

Σήμερα, 3 Μάιου 2012, το πρωί, ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας Θωμάς Παπαλιάγκας, θα επισκεφθεί το Τ.Ε.Ι Λάρισας, στην συνέχεια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας (πρώην Νομαρχία).

Το απόγευμα στις 20:00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο κέντρο «ΦΡΟΥΡΙΟ» στον λόφο του Φρουρίου.

[wpg_thumb]

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Παπαλιάγκας, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών και του Συλλόγου Κωφών Λάρισας. Συζήτησαν τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία τα γενικότερα και τα ειδικότερα. Συνολικά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο κούρεμα του αποθεματικού του ΑΡΙΣΤΕΑ, τη μη έγκαιρη καταβολή επιδομάτων, στους 36.000 μη απογραφέντες αναπήρους που αναφέρονται ως μαιμούδες και στις απολύσεις δύο κωφών απο ιδιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, κ. Ράλλης Τσιουλάκης ευχαρίστησε τον Θ. Παπαλιάγκα για το ενδιαφέρον του και για τη μακρά προσφορά του στο αναπηρικό κίνημα απο τη θέση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας αλλά κι απο τη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση. Οι Πρόεδροι, του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κ. Θανάσης Μπατσιούρας, του Συλλόγου Κωφών κα. Ελένη Κένου και ο Αντιπρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ κ. Στέφανος Πάικος, ανέπτυξαν ο καθένας απο τη μεριά του τα ειδικότερα θέματα των συλλόγων τους. Ο Θ. Παπαλιάγκας ευχαρίστησε τα Σωματεία και την Ομοσπονδία για τη θερμή υποδοχή και ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Μέχρι την ολοκλήρωση της απογραφής των ΑΜΕΑ και επειδή αυτή αναμένεται οτι θα βραδύνει πολύ περισσότερο απο τις 15 ημέρες τις οποίες έθεσε ως προθεσμία το Υπουργείο και προκειμένου οι ανάπηροι να λαμβάνουν τα επιδόματά τους, στην ανάγκη να καταβάλλονται με την παλιά διαδικασία μέσω ΕΛΤΑ.
Έχουμε συνηθίσει ως κοινωνία και ως πολιτεία σε μια μάλλον επιφανειακή αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες να έχουν συνδέσει στο μυαλό τους την αναπηρία μόνο με τα κινητικά προβλήματα. Όταν μιλούσε κανείς για αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναπήρων, έφτανε μόνο μέχρι το σημείο να αναφέρεται σε τοποθέτηση ραμπών στους δημόσιους χώρους.Δυστυχώς, τα προβλήματα των αναπήρων είναι πολύ πιο σύνθετα απο αυτό”.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ως καλλικρατική υπηρεσία οργανώθηκε πολύ γρήγορα και λειτούργησε περιστέλλοντας τις δαπάνες της άμεσα και αποδοτικά. Παρά τις σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσπαθούν με ζήλο και αποδίδουν έργο. Μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης, το Δημόσιο πλέον αποτελείται κατά 80% απο νεαρό και προσοντούχο προσωπικό.Το ουσιαστικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και πρέπει να απασχολεί μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση δεν είναι αν είναι πολλοί ή λίγοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά πώς οι υπάρχοντες υπάλληλοι θα λειτουργήσουν αποδοτικά και θα έχουν ικανοποιητικές απολαβές.

Σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Παπαλιάγκας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, τις αστυνομικές υπηρεσίες, συνάντησε τον Στρατηγό, τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.
Συζήτησαν για θέματα της Δημόσιας Ασφάλειας, για τα προβλήματα της Αστυνομίας και της υπηρεσιακής και οικονομικής κατάστασης των αστυνομικών και γενικότερα για τον ρόλο της αστυνομικής διεύθυνσης Λάρισας στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Παπαλιάγκας δήλωσε:
“ Οι αστυνομικοί ως συνεργάτες στο χώρο της απονομής της δικαιοσύνης, μου είναι καλά γνωστοί απο χρόνια και είμαι σε θέση να γνωρίζω οτι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και συχνά με κίνδυνο της ζωής τους συντελούν τα μέγιστα στη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι και οι ίδιοι είναι πολίτες και εργαζόμενοι και δυστυχώς λόγω της έλλειψης προσωπικού και πόρων εργάζονται στα όρια των δυνατοτήτων τους και αμείβονται χαμηλά”

Add Comment