Επιτυχημένη η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

με τίτλο «Ελασσόνα 1912-2012:100 χρόνια Ελευθερίας»
Το χθες ,το σήμερα και το αύριο ενός θαυμάσιου τόπου

Απόλυτα επιτυχημένη κρίθηκε η πρώτη ,μια σειράς ,ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών ,που με πρωτοβουλία του Δικτύου ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ‘ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 27/3/2012 και ώρα 9.30’10.45 μ.μ. με πρώτο καλεσμένο τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο.
Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , ως μια εκδήλωση μνήμης ,χρέους και τιμής προς την ιστορία και σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν ,για να παραδώσουν στις νεώτερες γενιές ,μια ελεύθερη και περήφανη Ελλάδα.
Έτσι , στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό και τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδας ,ως αποτέλεσμα των Βαλκανικών πολέμων, πέρα από άλλες εκδηλώσεις που το Δίκτυο θα πραγματοποιήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (συναυλίες ,εκθέσεις ,ομιλίες ,συνέδρια,αγώνες κ.ά) ,θα παρουσιάσει και μια σειρά ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών ,σε συνεργασία με το κανάλι «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» , οι οποίες ξεκίνησαν ,από την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και οι οποίες θα συνεχιστούν ,μέχρι και τον Οκτώβριο 2012 ,την τελευταία Τρίτη κάθε μήνα.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , το οποίο είναι, πάντα ,ανοιχτό σε καινοτόμες προτάσεις ,οι οποίες προσθέτουν στο πολιτιστικό απόθεμα και αναδεικνύουν την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, ανέλαβε να οργανώσει ,να υλοποιήσει, να παρουσιάσει και να φωτίσει ,μέσα από αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές ,όχι μόνο τη ιστορία της Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου ,αλλά και τα σημαντικά εθνικά γεγονότα 1912 -1923 ,τα οποία καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της χώρας ,αλλά και του ελληνικού έθνους μέχρι και σήμερα .
Την εκπομπή που θα έχει τίτλο : «Ελασσόνα 1912-2012 : 100 χρόνια Ελευθερίας» , θα επιμελείται και θα παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Κυριλλίδης , την επιμέλεια VIDEO θα έχει ο Δημ. Λαπούσης ,ενώ η όλη προσπάθεια θα υποστηριχθεί και από άλλα στελέχη του Δικτύου,αλλά και ανθρώπους της Επιστήμης και των Γραμμάτων .
Πέρα ,όμως , από την ιστορική και σε βάθος ανάλυση, της ταραγμένης εκείνης εποχής ,που ,για πολλούς, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη ,θα παρουσιαστούν όλα τα δυνατά σημεία μιας περιοχής ,που πρώτη απελευθερώθηκε το 1912, αφού αυτή περικλείει σημαντικές αναπτυξιακές δυνάμεις και δικαιούται ,αλλά και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,καλώντας έγκριτους επιστήμονες ,τεχνοκράτες ,αλλά και θεσμικούς παράγοντες , η αρχή έγινε με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλο ,θα προσεγγίσει και θα παρουσιάσει την τεράστια ιστορία της περιοχής, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης τον Όλυμπο και τα σπάνιας και άγριας ομορφιάς τοπία του ,τα αρχαιολογικά της μνημεία ,τα Βυζαντινά προσκυνήματα ,τη Λαογραφία ,τις μουσικές και τα ποιοτικά τοπικά κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα (Φέτα, αρνάκι-κατσικάκι Ελασσόνας ,βιολογικά κρασιά, γεωργία κλπ),δείχνοντας πως μέσα από πολλή ,σοβαρή εργασία και όραμα, μπορούν οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ο Δήμος Ελασσόνας, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον ,αξιοποιώντας τις τεράστιες προοπτικές τους ,δίνοντας μια απάντηση στην πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και οικονομία .

Add Comment