35χρονη η παρουσία της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011

του Γιάννη Μουκίδη

35 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης συμπλήρωσε η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, και με «φόντο» την πλούσια ιστορία της και την προσφορά της στη διατήρηση της παράδοσης και στον πολιτισμό, τήρησε και εφέτος το έθιμο της βασιλόπιτας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, στην αίθουσα του συλλόγου, στην Ελασσόνα.


Ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Βασίλειος, αφού ευλόγησε την εκδήλωση και έκοψε την πίτα, ευχήθηκε στο σύλλογο μια πλούσια και δημιουργική χρονιά σε δραστηριότητες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προσπάθειες τέτοιων συλλόγων, που προβάλλουν στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό την Ελλάδα και την παράδοση μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτελώντας σοβαρό έργο, αξίζει να τύχουν συμπαράστασης από όλους. «Η περιοχή μας χρειάζεται τις πρωτότυπες ιδέες και τις πρωτοβουλίες των ανθρώπων της Λαογραφικής Εταιρίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλειος.

Πλούσιος ο απολογισμός του 2011

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαμώτας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης, αρχικά, ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα για το 2012, και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που «έφυγε», επικεντρώνοντας στα παρακάτω:
Συναυλία στην Ελασσόνα με τις αδελφές Βουγιουκλή /  Συμμέτοχή του χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ στο προάστιο Buyukcekmece  της Κωνσταντινούπολης, στη γειτονική Τουρκία / Συνεχής λειτουργία 6 τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών και ανάπτυξη πλούσιου φυτωρίου χορευτών – χορευτριών / Συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων στα «Κλείδωνα» και στα «Ελευθέρια» /  Εργαστήρια χειροτεχνίας (εκμάθηση λασέ) /  Υποστήριξη 2 θεατρικών παραστάσεων της θεατρικής ομάδας / Συμμετοχή στα  Ευρωπαϊκά Προγράμματα: 2in Phil (για την αδελφοποίηση πόλεων) και Revealing Solidarity (Αλληλεγγύη) /  Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Grundtving Workshop (στα πλαίσια της δια βίου μάθησης) με θέμα «Πρεσβύτεροι και νέοι μαθαίνουν την τέχνη της αφήγησης και των παραμυθιών», στην Ελασσόνα, με τη συμμετοχή 20 Ευρωπαίων από 10 χώρες /  Συναυλία – Μουσικοχορευτική παράσταση με τους «Diminuita» & «Cool Cats».
Το φλουρί της βασιλόπιτας, που αντιστοιχούσε σε κουπόνι αγοράς βιβλίων αξίας 50 ευρώ από το βιβλιοπωλείο «Διώνυμον», έτυχε στη μαθήτρια Αθανασία Γ. Λόλα.
Στην εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας παρευρέθηκαν:  Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πσσχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Αθαν. Ζιώγας, δημοτ. σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μέλη και φίλοι του Ελασσονίτικου συλλόγου, και φίλοι της παράδοσης.

Add Comment