Καμία ευαισθησία για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης από Ευαγγέλου – Λέκκα

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η εισήγηση του αντιδημάρχου Δημ. Λέκκα, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το Δήμαρχο Ν. Ευαγγέλου, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη.

Εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας με συμβάσεις μιας ώρας, 2 ή 4 ωρών την ημέρα είχαν ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας την αύξηση του ωραρίου εργασίας τους, για να συμπληρώσουν οχτάωρη ημερήσια απασχόληση μετά από πολλά χρόνια εργαζόμενοι στο εξευτελιστικό αυτό καθεστώς της ελάχιστης απασχόλησης.

Το αίτημά τους αυτό ήταν διαχρονικό και δίκαιο, ωστόσο έβρισκε πάντα μπροστά του το νόμο που απαγόρευε τους ΟΤΑ να μετατρέψουν τις συμβάσεις αυτές σε πλήρους απασχόλησης. Ώσπου το 2016 με το Νόμο 4368 (ΦΕΚ Α 21) δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να αποκαταστήσουν αυτή την αδικία και να αυξήσουν το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων αυτών.

Μάταια ήλπιζαν οι εργαζόμενοι στην ευαισθησία των διοικούντων το Δήμο Ελασσόνας, καθώς τόσο ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Λέκκας, αλλά και τα άλλα μέλη της παράταξής τους δεν έκαναν δεκτό το δίκαιο αίτημά τους, επικαλούμενοι την κάλυψη των αναγκών από συμβασιούχους έργου.

Σήμερα επανήλθε μία από τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης και ζήτησε να εξετασθεί εκ νέου το αίτημα αύξησης των ωρών εργασίας της, αλλά και πάλι η εισήγηση του αντιδημάρχου ήταν αρνητική, επικαλούμενος αορίστως οικονομική αδυναμία, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία, αν και του ζητήθηκαν από την αντιπολίτευση.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι σε επόμενο θέμα της συνεδρίασης αποφασίστηκε η πρόσληψη 9 εργαζομένων διάρκειας 2 μηνών και πάλι στον τομέα της καθαριότητας (!), τους οποίους -είναι τυχαίο;- επιλέγει ο ίδιος ο δήμαρχος…

Τρεις λέξεις ταιριάζουν απόλυτα στην περίπτωση: Αναισθησία, υποκρισία, ψηφοθηρία…

Add Comment