Γιορτάστηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Ελασσόνα

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Του Γιάννη Μουκίδη

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κατάνυξη, αλλά και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών(…βοήθησε και ο «μαλακός» καιρός), γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, στην πόλη της Ελασσόνας, όπου και βρίσκεται ο φερώνυμος Ναός του Αγίου.
Προχθές το πρωί, στον ασφυκτικά γεμάτο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας, τελέσθηκε ο Όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο «οικοδεσπότης» εφημέριος του Ναού π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, και σύσσωμος ο κλήρος της πόλης.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο κ. Βασίλειος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο, «που ήταν απλός και ταπεινός ιεράρχης, που αγωνίστηκε άγρυπνα για την αρετή, που, σήμερα, σε καιρούς πνευματικής και ηθικής κρίσης, σε μια δύσκολη εποχή, δείχνει σε όλους μας τον δρόμο να τον μοιάσουμε…».
Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και της Εμβάδος του Αγίου(φυλάσσεται στο ναό της Ελασσόνας). Προηγούνταν η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας(με την διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), ενώ την Εικόνα του Αγίου υποβάσταζαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης.


Στις προχθεσινές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παραβρέθηκαν:
Ο υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέρ. Ροντούλης, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τηλέμαχος Γκαμπέτας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Ι. Ράπτης, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Σπ. Καραγκούνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας κ. Στέφ. Τάσκας, ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισάβου – Ελασσόνας κ. Σπ. Αναγνωστάκης, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί, οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Ελασσόνας.

Add Comment