Δήλωση συμβούλων “Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία”: Δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια-φιέστες

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Στέλιου Αναστασόπουλου και Δημήτρη Γιαλαμά

Δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια-φιέστες που εξαπατούν τη σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία

Στη Λάρισα διεξάγεται το 4ο κατά σειρά κατ’ όνομα μόνο ‘’αναπτυξιακό συνέδριο’’, όπου θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας με το μισό υπουργικό συμβούλιο, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να πουλήσουν στο λαό «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Την ώρα που η κοινωνία ματώνει οκτώ συνεχόμενα χρόνια, μακριά και έξω από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, στο όνομα της ανάπτυξης, οι συνεχιστές των μνημονίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙZΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται να μιλήσουν για μια «δίκαιη» ανάπτυξη «για όλους». Αποσιωπώντας συνειδητά την τεράστια διεύρυνση των «περιφερειακών ανισοτήτων» εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και της παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη.
Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε στις αποικίες δεν υπάρχει ανάπτυξη, αλλά αφού έχει προηγηθεί αφαίμαξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, και εξανδραποδισμός των «ιθαγενών», εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Οι αποικιοκράτες, έχουν τεχνογνωσία αιώνων σ’ αυτού του είδους την «ανάπτυξη».
Οι κυβερνώντες με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και απανωτές δόσεις κοροϊδίας, κινούμενοι στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων, επιδιώκουν να επιβάλλουν στον λαό της Θεσσαλίας στρατηγικές των δανειστών, όπως το ξεπουλήμα στρατηγικών οργανισμών όπως η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, νερά, καθώς και τη δήθεν πράσινη ενέργεια καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, η άδεια για την καύση καρκινογόνων σκουπιδιών στη Μαγνησία, η εγκατάλειψη των σχεδίων τα τελευταία 30 χρόνια για μικρομεσαία φράγματα στην κάλυψη αναγκών του θεσσαλικού κάμπου και επίλυσης του προβλήματος επάρκειας υδατικών πόρων της Θεσσαλίας. Καμία ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών δεν προωθείται. 

Ας δούμε όμως την αμείλικτη πραγματικότητα: Η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχασε την παραγωγική της βάση,  με συνέπεια το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή. Ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση προϊόντων, που στηρίζει την τοπική οικονομία, διανύει μια κρίσιμη περίοδο χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος. Η ανεργία των νέων έχει χτυπήσει κόκκινο, οι νέοι αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό, είτε εργάζονται προσωρινά στα προγράμματα απασχόλησης. Οι απολύσεις έχουν γίνει καθεστώς. Η υποβάθμιση των νοσοκομείων και τα οξυμένα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν παρά την πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού και τις δήθεν εξαγγελίες περί εξυγίανσης του δημόσιου συστήματος υγείας, η εκπαίδευση δευτεροβάθμια-τριτοβάθμια, καθώς και η επαγγελματική εκπαίδευση με το κλείσιμο μονάδων, απαξιώνεται. Η διάλυση των υπηρεσιών και των υποδομών στην περιφέρεια είναι ήδη πραγματικότητα. Με βάση τα δεδομένα, δεν μπορούμε να βαφτίζουμε ανάπτυξη, την εγκατάλειψη, εξαπάτηση και χειραγώγηση της κοινωνίας.
Οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανεπάρκεια, αρκούνται σε λεονταρισμούς, χωρίς να έχουν ουσιαστική παρέμβαση ούτε σε επίπεδο αγώνων ούτε σε επίπεδο διοίκησης.
Εμείς, όπως κάναμε πάντα, θα βρεθούμε μέσα στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, δεν συμμετέχουμε σε συνέδρια-παρωδίες, και καλούμε όλους τους Θεσσαλούς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του νομού Λάρισας να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεση τους στα σχέδια αυτά συμμετέχοντας μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται, την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 06:00μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Imperial.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Στέλιος Αναστασόπουλος
Δημήτρης Γιαλαμάς

09/10/17

Add Comment