ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το θέμα των λειτουργικών κενών στα Σχολεία της Επικράτειας φέρνει στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Την ερώτηση συνυπογράφουν η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως και οι αν. Τομεάρχες Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ιωάννης Ανδριανός βουλευτής Ν. Αργολίδας και Μαρία Αντωνίου βουλευτής Ν. Καστορίας.
Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν πως “παρά τις θριαμβευτικές ανακοινώσεις για τον άρτιο προγραμματισμό του Υπουργείου, κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και για επιστροφή στην κανονικότητα και ομαλή λειτουργία του συνόλου σχεδόν των σχολικών μονάδων της χώρας, τα νέα που έρχονται από τα σχολεία όλης της επικράτειας, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά”.
«Μαθαίνουμε για σχολεία, στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, σχολεία στα οποία δεν έχει ξεκινήσει η διδασκαλία ειδικών μαθημάτων, σχολεία στα οποία δεν παρέχεται η παράλληλη στήριξη», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας παράλληλα από τον αρμόδιο Υπουργό πληρέστερη ενημέρωση μέσα από την κατάθεση στη Βουλή σχετικών πινάκων με τα αριθμητικά στοιχεία ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα.
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, θέτουν στον Υπουργό Παιδείας τα εξής ερωτήματα:
1. Πόσα ήταν τα λειτουργικά κενά, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ανά ειδικότητα, στις 11/09/2017;
2. Πόσα ήταν τα λειτουργικά κενά στην Ειδική Αγωγή στις 11/09/2017;
3. Πόσα είναι τα λειτουργικά κενά, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ανά ειδικότητα, σήμερα, 2/10/2017;
4. Πόσα είναι τα λειτουργικά κενά, στην Ειδική Αγωγή, σήμερα, 2/10/2017;
5. Δεδομένου ότι κατά το επόμενο διάστημα πρόκειται να ολοκληρωθούν εκκρεμείς διαδικασίες αποσπάσεων, θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα λειτουργικά κενά. Έχετε υπολογίσει τον ακριβή αριθμό αυτών ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ανά ειδικότητα;
6. Πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύετε να καλύψετε τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε διδακτικό προσωπικό;