Σε Ολυμπιάδα, Κοκκινόγη, Καρυά και Αμπελώνα ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης

Αντάμωσε με τους κατοίκους της Ολυμπιάδας ο Γιώργος Κατσιαντώνης
Το 12ο Αντάμωμα της Ολυμπιάδας Ελασσόνας τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Ολυμπιαδιτών “Το Ματζικέρτ”.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης έκανε λόγο για μια άψογη διοργάνωση που αναδεικνύει την παράδοση του τόπου μας με απόλυτη επιτυχία.
Ο Βουλευτής Λάρισας κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιώργο Ταμουρίδη, τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία και Επίτιμο Υπαρχηγό ΓΕΣ Γιώργο Ταμουρίδη, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και νυν στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Παύλο Ταμουρίδη, όπου μαζί με άλλους εκλεκτούς φίλους είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ότι αφορά την καθημερινότητα τους και τις δυσκολίες που έχουν ειδικά τις “βαριές” μέρες του χειμώνα με τις ανύπαρκτες όπως είπαν υπηρεσίες στην περιοχή, αλλά και για το σοβαρό ζήτημα των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου.

Στο Αντάμωμα της Κοκκινόγης ο Γιώργος Κατσιαντώνης
Κοντά στους κατοίκους της ΚοκκινόγηςΕλασσόνας βρέθηκε ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης για να τιμήσει το καθιερωμένο αντάμωμα που γίνεται κάθε χρόνο τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες αφού οι περισσότεροι κάτοικοι της Κοκκινόγης ασχολούνται με τη γεωργία.
Συνεχάρη τον ΜΕΣ Κοκκινόγης για την όμορφη διοργάνωση, και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης που έγινε στην πλατεία του χωριού.

[wpg_thumb]

Κατσιαντώνης από Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα: Όλοι μαζί να δυναμώσουμε… τη “ραχοκοκαλιά” της οικονομίας μας, τον πρωτογενή κλάδο !

“Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αναμφισβήτητα τη… ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας, τον βασικό πυλώνα στην ανάπτυξη της, αρκεί να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και με συναίνεση και συνεχείς συλλογικές προσπάθειες να προτάξουμε και να αναδείξουμε τη μοναδική ποιότητα που προσφέρουν τα ελληνικά προϊόντα¨.
Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης έστειλε προς όλους μηνύματα ενότητας από τη Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα Λάρισας , που όπως τόνισε και ο ίδιος αποτελεί σημαντικότατο θεσμό άρρηκτα συνδεδεμένο με την πλούσια σε γνησιότητα και παράδοση οινική παραγωγή του τόπου μας.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης που με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητούσε την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, επανέλαβε ότι είναι επείγουσα η έναρξη των διαδικασιών που θα εξωθήσουν από τον οικονομικό μαρασμό τον Αμπελοοινικό Κλάδο.

Επισήμανε δε την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν και να δοθούν από τη Πολιτεία οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στους παραγωγούς για να αποδόσουν οι κοπιαστικές προσπάθειες που κάνουν καθημερινά, με καινοτόμο και οραματική διάθεση λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Η χρόνια εξαντλητική οικονομική κρίση έχει αναδείξει επάξια την πρωτογενή παραγωγή… σε εν δυνάμει μεγάλο πρωταγωνιστή. Στο… χέρι μας είναι να προβάλλουμε τον κοπιαστικό αγώνα που δίνουν με τα δικά τους χέρια τους χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή τη χώρα για να μας δώσουν τον πλούτο που προσφέρει η γη μας. Και εμείς τι κάνουμε; Αφήνουμε αυτό το… θησαυρό ανεκμετάλλευτο, ενώ μια πληθώρα ελληνικών προϊόντων θα μπορούσε να αποτελεί άξια… ναυαρχίδα σε διεθνές επίπεδο. Επιβάλλεται έστω και τώρα να κλείσουμε όλοι μαζί τις… παλιές πληγές, και να προχωρήσουμε μπροστά, με πρωταρχικό σκοπό και στόχο να αναδείξουμε την Αγροτική Ελλάδα μας, που αποτελεί στιβαρό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας. Με γνώση, με συνέπεια, με επιστημονική προσέγγιση, με συνθήκες αγοράς”.

Κατσιαντώνης από Καρυά Ελασσόνας προς Πολιτεία :”Η Καρυά… αναδεικνύει τον Πολιτισμό… μην την εγκαταλείπετε”

Κοντά στους φιλόξενους κατοίκους της Καρυάς Ελασσόνας, βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για σημαντικά προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα τους.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης άκουσε τα παράπονα τους …για την εγκατάλειψη όπως του είπαν της περιοχής τους από την Πολιτεία σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς που έχουν…. εξαφανιστεί από την Καρυά, ένα χωριό που όπως τόνισε και ο βουλευτής Λάρισας αποτελεί το κόσμημα του Ολύμπου… που αναδεικνύει τον πολιτισμό μέσα από τις δράσεις των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής.
Του περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν …ακόμη και για να λάβουν στα χέρια τους ένα απλό δημόσιο χαρτί αφού πρέπει να κατέβουν από τα 900 μέτρα υψόμετρο στην κοντινότερη πόλη, την Ελασσόνα η τη Λάρισα, για να το αποκτήσουν, γεγονός που κάνει περίπλοκη τη ζωή τους ειδικά το χειμώνα που η περιοχή εγκλωβίζεται… από το χιόνι και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης έθεσε ζήτημα άμεσης επίλυσης του σημαντικού αυτού θέματος σε μια περιοχή που θα έπρεπε να χαίρει εκτίμησης…. μέσα από πράξεις και επενδύσεις από την Πολιτεία για την καλύτερη και ποιοτικότερη προβολή του Βουνού των Θεών που είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Add Comment