Ενθουσίασε η παράσταση «Την Κάναμε Λαχείο» της Ερασιτεχνικής ομάδας

Ενθουσίασε και εντυπωσίασε η θεατρική παράσταση «Την Κάναμε Λαχείο» που παρουσίασε η θεατρική Ομάδα Ελασσόνας υπό την αιγίδα της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, το Σάββατο και την Κυριακή 26 & 27 Νοεμβρίου 2011.

Η σύγχρονη κωμωδία του Ελασσονίτη Κώστα Παπαπέτρου, σε σκηνοθεσία του Στέλιου Ντικούλη δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από μια επαγγελματική παράσταση. Η απόδοση των ρόλων από την θεατρική ομάδα , το σκηνικό και γενικότερα όλη η αύρα της παράστασης δεν θύμιζε σε τίποτα ερασιτεχνικό θέατρο.


Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος παραβρέθηκε στην πρεμιέρα του έργου και συγκινημένος δήλωσε ότι δεν περίμενε να δει μια τόσο άρτια παράσταση που θα μπορούσε να σταθεί σε ένα οποιοδήποτε θεατρικό σανίδι στην Αθήνα. Βέβαια στην ομιλία του δήλωσε χαρούμενος και ευχαριστημένος που η θεατρική ομάδα διάλεξε δικό του έργο να ανεβάσει. Δεν περίμενε βέβαια ότι θα τα κατάφερναν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Χαρούμενοι ήταν και όλοι οι συντελεστές του έργου, ο σκηνοθέτης Στέλιος Ντικούλης, οι πρωταγωνιστές: Στέφανος Ευαγγέλου, Κική Καλογήρου, Ρούλα Γιαβούρογλου – Βάλλα, Νίκος Σδάνης, Βασίλης Αθανασιάδης, Βασίλης Μαντζώκας και Όλγα Λιάκου, για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Πολλά μπράβο αξίζουν και στον υπεύθυνο ήχου και φωτισμό κ. Βαλιώτη, αλλά και σε όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των παραστάσεων.

Χαρούμενοι επίσης γιατί ήδη έχουν δεχτεί προτάσεις, το έργο να παιχτεί και εκτός της πόλης μας, όπως στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Κομοτηνή αλλά και όπου αλλού ζητηθεί.

Η υπέροχη σύγχρονη κωμωδία του Κ. Παπαπέτρου, σε μια εποχή ανασφάλειας και οικονομικών, κοινωνικών και ψυχολογικών κρίσεων, αντιμετωπίζει τα γεγονότα με χιούμορ, δίνοντας έτσι μιαν άλλη διάσταση στις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της εποχής μας. Πρόκειται για μια σάτιρα, βγαλμένη μέσα από τους όρους και τους κανόνες του τρέχοντος δύσκολου βιοπορισμού και των αναγκών επιβίωσης. Τόσο η εξέλιξη των γεγονότων, όσο και οι ήρωες του έργου, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας και της σύγχρονης ζωής των νεοελλήνων. Η καυστική σάτιρα για την πολιτική, την οικονομία και τις προσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα παθήματα των ηρώων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο, αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμό και σκέψεις για την ζωή του καθενός μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Σ’ ένα μεροκαματιάρη, άνθρωπο του μόχθου, συμβαίνει το αναπάντεχο. Η τύχη του χαμογελάει και του προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αμέσως κινητοποιούνται, όλες οι δυνάμεις «συμφερόντων», από την σύζυγο, την πεθερά μέχρι και την μακρινή του θεία από το Ζευγολατιό. Τελικά η τύχη του χαμογελά, ή του δείχνει τα δόντια της; Εν τέλει ο φουκαράς- τυχερός πρέπει να βρει ένα τρόπο να «λυτρωθεί» από την νέα επίπονη διάσταση που έχει πάρει η ζωή του, κερδίζοντας το λαχείο.

Για όσους έχασαν τις 2 παραστάσεις , η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει ξανά την παράσταση «Την Κάναμε Λαχείο» την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Add Comment