Ηχηρό υπουργικό «ναι» για την Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης στο Δημαρχείο, ανοίγοντας την περιοδεία του στην περιοχή Ελασσόνας.
Ο κ. Ευαγγέλου, πλαισιωμένος από συνεργάτες του αντιδημάρχους, υποδεχόμενος με εγκαρδιότητα και θέρμη τον αναπληρωτή υπουργό έκανε λόγο για «επίσκεψη ενός φίλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βοήθησε σημαντικά στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή» και του έθεσε το θέμα της ίδρυσης της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα καθώς και το θέμα του Ολύμπου.
«Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο τα νέα παιδιά ώστε με τη σειρά τους να βοηθήσουν τον τομέα της τυροκομίας, εδώ, σε έναν τόπο που διαθέτει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο και την μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε ολόκληρη τη χώρα. Βρήκαμε τις πόρτες του υπουργείου ανοιχτές, και έναν πολιτικό ο οποίος έβαλε τη δική του σφραγίδα τόσο στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, όσο και στο ζήτημα της ίδρυσης της Γαλακτοκομικής Σχολής», επεσήμανε με νόημα ο κ. Ευαγγέλου.
[wpg_thumb]
Με τη σειρά του ο κ. Τσιρώνης, στη σύντομη τοποθέτηση του ανέφερε:
«Χαίρομαι που βρίσκομαι και πάλι στη φιλόξενη Ελασσόνα. Θα ήθελα ευθύς εξαρχής να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τα καλά του λόγια και να επισημάνω πως δεν έκανα τίποτα παραπάνω από τη δουλειά μου. Αναλάβαμε ένα έργο και αυτό κάνουμε. Όταν άκουσα από τον δήμαρχο Ελασσόνας την ιδέα του για τη Γαλακτοκομική Σχολή τη βρήκα πολύ καλή και ενδιαφέρουσα, κι αυτό γιατί είμαι υπέρ της επαγγελματικής εκπαίδευσης των νέων και μάλιστα σε ένα κομμάτι άμεσα συνδεδεμένο με την επαρχία της Ελασσόνας, περιοχή που έχει ισχυρή γαλακτοκομική και κτηνοτροφική παραγωγή. Η Ελλάδα πάσχει από επαγγελματική εκπαίδευση. Ενδεικτικά, σας θυμίζω πως δεν έχουμε σχολές πέτρας, όπου χάνεται η δική μας τέχνη, μια δουλειά που παρουσιάζει ζήτηση.
Για το θέμα της Γαλακτοκομικής Σχολής, μιλήσαμε αρκετές φορές, είδαμε πως τα κόστη δεν είναι μεγάλα, ερεύνησα το θέμα ζητώντας στοιχεία από την αντίστοιχη Σχολή των Ιωαννίνων, όπου διαπίστωσα πως η ζήτηση είναι μεγάλη, και ως εκ τούτου προχωράμε στην ίδρυση της Σχολής. Θα το υποστηρίξουμε και θα το εξειδικεύσουμε περαιτέρω.
Όσον αφορά το θέμα του Ολύμπου για μένα, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, ο Όλυμπος είναι ενιαίος, και το αίτημα για την δημιουργία της Δ΄ Ζώνης είναι ένα αίτημα που βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή. Κάναμε το αυτονόητο. Είχαμε ένα πρόβλημα με τις υπηρεσίες και υπήρχε κωλυσιεργία χωρίς λόγο. Τώρα, το θέμα προχωράει».

Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Νίκο Πουτσιάκα και Νίκο Σαμαρά, μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά στελέχη του κόμματος, συνέχισε την περιοδεία του με επισκέψεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(Κ.Π.Ε.) Κισσάβου – Ελασσόνας, στην Οινοποιεία Αθ. Μηνά στη Μηλέα Ελασσόνας, σε κτηνοτροφική μονάδα στην Άζωρο, ενώ είχε συναντήσεις και επαφές με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Add Comment