Χρ. Κέλλας για Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: “Οι δομές υγείας στο έλεος του Θεού”

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, για το θέμα της καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ρεπορτάζ της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
«Για μεμονωμένα περιστατικά» κάνει λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου.
«Σκουπιδότοπος το ΓΝΛ, ευθύνεται η διοίκηση» αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας.
«Η πραγματικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ότι οι εργαζόμενοι, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιτελέσουν το έργο τους, και οι ασθενείς, που περνούν τον δικό τους Γολγοθά, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τριτοκοσμικές συνθήκες.
Φαίνεται πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που είναι η μοναδική που βλέπει «παράδεισους» την ώρα που εκατομμύρια πολίτες βιώνουν την «κόλαση», έχει αφήσει τις Δομές Υγείας στο έλεος του Θεού».

ΚΕΛΛΑΣ:ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ

Το θέμα της “χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πρώην εργαζομένους των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα”, φέρνει στη βουλή, με ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, κα. Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός μετά την συνάντηση με αντιπροσωπεία πρώην εργαζομένων των Σ/Μ Λάρισα, ζητά από την αρμόδια Υπουργό να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λάβουν όλοι, το έκτακτο βοήθημα.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, κα. Νίκη Κεραμέως και ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την τιμωρητική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στη διδακτική εμπειρία μελών ΣΕΠ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχςες, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας και Μαρία Αντωνίου, βουλευτού Καστοριάς, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου.
«Ενώ είναι θεμιτός ο στόχος της ανανέωσης του διδακτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), η από 3/3/2017 αναρτηθείσα στη Διαύγεια προκήρυξη για μέλη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), για τα ακαδημαϊκά έτη 2017 – 2020,  προβλέπει αρνητική μοριοδότηση υποψηφίων που έχουν διατελέσει μέλη ΣΕΠ, έχουν δηλαδή απολύτως συναφή με το αντικείμενο προϋπηρεσία.
Ως εκ τούτου, υποβάλαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να μάθουμε αν προτίθεται να ζητήσει τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 7/4/2017.»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, ΞΑΝΘΟ,ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
Το θέμα της “φορολόγησης του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών”, φέρνει στη βουλή με ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ανδρέα Ξανθό και Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, έπειτα από επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, κ. Γεώργιο Ντάρδα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, με την ερώτησή του επισημαίνει πως “με τη νέα Υπουργική απόφαση, προσμετράται πλέον το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών, στο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ακυρώνοντας ουσιαστικά όλες τις φοροαπαλλαγές και παροχές λόγω αναπηρίας και καταλύοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους”.
«Κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάμων, ανήκουν πλέον στη “λίστα των αυτ – απατών” της Κυβέρνησης. Μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση του αφορολόγητου, τους πλειστηριασμούς, την υπέρμετρη φορολόγηση και τόσα άλλα, φορολογείται και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών! Τελικά έχει και πιο κάτω…», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
“ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΙ” ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

“Πρέπει να τονισθεί ότι στο άρθρο 5 παρ. 1 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου, από την ασφαλιστική κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου εξαιρούνται οι επιπτώσεις στην αναμενόμενη παραγωγή της τρέχουσας ή οποιασδήποτε μελλοντικής παραγωγής περιόδου εξαιτίας της επίδρασης των ασφαλιζόμενων κινδύνων”.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα της απάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, αναφορικά με αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την σοβαρή μείωση στην παραγωγή γάλακτος από τον παγετό του Ιανουαρίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έπληξαν το Νομό και ύστερα από επικοινωνία του με κτηνοτρόφους, αλλά και επίσκεψή του στον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελαςς), κατέθεσε ερώτηση (2618/16-1-2017) στον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία ζητούσε άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους τόσο για το ζωικό κεφάλαιο όσο και για τις απώλειες στην παραγωγή γάλακτος.
«Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι μένουν κυριολεκτικά “επί ξύλου κρεμάμενοι”, καθώς σύμφωνα και με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία κίνηση, με την ενεργοποίηση κάθε πιθανού μέτρου, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις για την απώλεια στην παραγωγή γάλακτος, λόγω παγετού. Ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά, παραμένει απροστάτευτος», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment