Ενθουσίασε στην Αθήνα ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Παιδική – Νεανική Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας όπου το περασμένο Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου 2016 έλαβε μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ο δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας στην Αθήνα.
Το χορωδιακό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού μέσα από δράσεις παιδιών και νέων. Συμμετείχαν τα μουσικά σχήματα: Μουσική Γωνία Μοσχάτου Ταύρου, Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας “musicArte”, Παιδική Χορωδία – μαντολινάτα Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, Παιδική Χορωδία Καρύστου, Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, Παιδική Χορωδία “Οι Ρίζες” Ευβοίας και η Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων Πειραιά.
Το νεανικό (προχωρημένο) χορωδιακό τμήμα “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας ξεσήκωσε με την απόδοσή του την κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων και κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Ερμήνευσε ένα ευχάριστο πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έργα ξένων συνθετών σε τρίφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου από την καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη χορωδία διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
[wpg_thumb]
Τα μέλη της αποστολής, κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και να δουν από κοντά τον Παρθενώνα καθώς επίσης να θαυμάσουν τις καρυάτιδες και τα εξαιρετικής ομορφιάς γλυπτά στο νέο μουσείο. Το ίδιο βράδυ παρακολούθησαν παράσταση του μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης, περιηγήθηκαν πεζή στο γιορτινά στολισμένο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας (Ακαδημία, Βουλή, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πλάκα).

Add Comment