“Εικόνα οικονομικής κατάρρευσης δείχνουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού 2017”

ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 στο Δήμο Ελασσόνας εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής το Γ. Πασχόπουλο:
“Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ελασσόνας για το 2017 δεν αντέχει σε καμία σοβαρή κριτική… Είναι μειωμένος κατά 2 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να διαμορφωθεί μειωμένος κατά 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα του δήμου φαίνεται ότι δεν επαρκούν παρά μόνο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάνενα νέο έργο.
Όπως τόνισε ο εισηγητής της παράταξης – δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Ψωμιάδης: Ο προϋπολογισμός 2017 βασίζεται σε εικονικά στοιχεία και αριθμούς. Δεν υπάρχουν χρήματα για επενδυτικά έργα. Καμία καινούρια δράση δεν επιχορηγείται από το ΕΣΠΑ ή τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων. Καταδεικνύεται η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να φέρει χρήματα στα ταμεία του δήμου. Το τεχνικό πρόγραμμα μετά βίας ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, τα χρήματα της ΣΑΤΑ δαπανώνται μόνο σε συντηρήσεις και αναθέσεις, ενώ υπάρχει και μεγάλη ανισοκατανομή στις δημοτικές ενότητες. Φαίνεται ότι επικράτησαν και πάλι οι ‘εκλεκτικές συγγένειες’. Σχεδόν κανένα έργο από αυτά που πρότειναν οι τοπικές κοινότητες δεν έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα”.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Η δημοτική αρχή Ευαγγέλου διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο της θητείας της, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να διαμορφώσει ένα επενδυτικό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες του Δήμου Ελασσόνας. Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν εικόνα οικονομικής κατάρρευσης του δήμου. Είναι περίεργο που δεν έχει προβλεφθεί κανένα κονδύλι για την άρδευση για όλο το 2017, ενώ οι δαπάνες για εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις παραμένουν και πάλι υψηλές…
Μέχρι εκεί φτάνει η “ευαισθησία” της δημοτικής αρχής για τους δημότες και την τοπική οικονομία, ενώ μόνο η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση μείωσης των ανταποδοτικών τελών κατά 20%, προκειμένου να στηριχθούν τα νοικοκυριά σε όλο το Δήμο Ελασσόνας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ευθυγραμμισμένος με το Δήμαρχο κ. Ευαγγέλου, αρνήθηκε να θέσει την πρότασή μας σε ψηφοφορία. Διαμαρτυρόμενοι για τη στάση αυτή και την καταστρατήγηση των διαδικασιών αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.”

Add Comment