Αποθεώθηκαν Φιλαρμονική Ελασσόνας και σολίστ της Λυρικής Σκηνής!

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ …ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Την αποθέωση του κοινού «βίωσαν» για μια ακόμη φορά στην Ελασσόνα, οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας, ο αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές και οι εξαιρετικοί σολίστ  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάγια Κωφού(μεσόφωνος), Χρήστος Αμβράζης(βαθύφωνος), Γεράσιμος Ιωαννίδης(τρομπέτα).
Όλα αυτά στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο «Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη», όπου το «Πολιτιστικό Προξενείο», με την συνεργασία της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διοργάνωσαν επετειακή συναυλία, αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Έκδηλος ο ενθουσιασμός του κόσμου, ζεστά παρατεταμένα χειροκροτήματα, αλλά και μνήμες που «ξύπνησαν» για τα καλά, όπως και βουρκωμένα μάτια και δάκρυα για αρκετούς.
Τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και γνωστών τραγουδιστών της εποχής ερμήνευσαν οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βάγια Κωφού και Χρήστος Αμβράζης, ενώ συμμετείχε ο τρομπετίστας Γεράσιμος Ιωαννίδης, και βέβαια διηύθυνε ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές.
«Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου», «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «Βάζει ο Ντούτσε την στολή του», «Κορόιδο Μουσολίνι», και άλλα επίκαιρα ακούσματα, αναβίωσαν την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα της τότε εποχής και έφεραν ξανά στο φως μια χωρίς προηγούμενο εμπειρία μουσικής και στίχων από έργα που ανέβηκαν στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές των Αθηνών.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Προξενείου» – δημοτ. σύμβουλος κ. Νικ. Γάτσας, που ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της συναυλίας και τον κόσμο που κατέκλυσε το θέατρο.
Το παρών στην επετειακή εκδήλωση έδωσαν:
ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο πρ. βουλευτής κ. Β. Αγοράστης, ο σύμβουλος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αθ. Παιδής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γκαμπέτας, Τσιουβελακίδης, Τζιόκας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Αθ. Ζιώγας, ο πρόεδρος της ΚΕΥΑΛΕ κ. Ι. Ράπτης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» και πρόεδρος των Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας κ. Κ. Σκριάπας, οι αρχιμουσικοί – μαέστροι χορωδιών κ.κ. Δημ. Καρβούνης, Κων. Μάτης, Χρ. Μπαλανίκας, εκπρόσωποι φορέων, και πολλοί μουσικόφιλοι – φιλότεχνοι από την Ελασσόνα, το νομό Λάρισας, και όχι μόνο.

Add Comment