Ευαγγέλου για Βαρνά: «Ο επιθεωρητής Κλουζώ ξαναχτυπά»!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΒΑΡΝΑΣ

Στην αρχή της θητείας μας, μη μπορώντας να χωνέψει το πρόσφατο –τότε- εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο υπήρξε ένα ηχηρό προσωπικό χαστούκι των πολιτών της Ελασσόνας στο πρόσωπό του, επέλεξε να ξεκινήσει τη διαδικασία «αποκάλυψης σκανδάλων», κυνηγώντας ανεμόμυλους. Όποιος ανατρέξει στα δημοσιεύματα της εποχής θα αντιληφθεί το μέγεθος της απελπισίας του.

Δυο χρόνια μετά, προφανώς επειδή η άνοδος της θερμοκρασίας του προκαλεί και πάλι στερητικά σύνδρομα εξουσίας, ανακαλύπτει ένα ακόμα «σκάνδαλο», αναφερόμενος σε ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου. Σαν άλλος «επιθεωρητής Κλουζώ» προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, αγνοώντας τα πλέον στοιχειώδη θέματα, όπως αυτά προκύπτουν από τις συμβάσεις που υπογράφουν οι ειδικοί συνεργάτες κάθε δημάρχου. Αγνοεί για παράδειγμα πως κάθε ειδικός συνεργάτης δεν έχει σταθερό ωράριο εργασίας, αλλά βρίσκεται στη διάθεση του δημάρχου επί 24ωρου βάσεως καθώς επίσης δεν διαθέτει υποχρεωτικό χώρο παρουσίας αφού κάλλιστα μπορεί να βρίσκεται στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή όπου κρίνει ο Δήμαρχος ότι χρειάζεται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να χτυπούν και κάρτα εργασίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία «οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί, και είναι ανεξάρτητοι από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, που προσλαμβάνεται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών».

Φυσικά τη συγκεκριμένη νομοθεσία θα τη γνώριζε αν οι επαφές του με τους δήμους ανά την επικράτεια δεν συνίσταντο στο να λαμβάνει έργα για την τεχνική του εταιρία, και μάλιστα με διαδικασίες «κατεπείγοντος» και «απευθείας αναθέσεων», αλλά προχωρούσε και σε πιο βασικά θέματα που διέπουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς καλούμε τους πολίτες του δήμου Ελασσόνας να δώσουν το «παρών» μαζικά την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 20:30 στην αίθουσα του «Δημάρχου Β. Φαρμάκη», στον επίσημο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, για να ενημερωθούν –για μια ακόμη φορά- για όλα όσα καταφέραμε να πετύχουμε στα πρώτα δυο χρόνια της θητείας μας. Αυτό είναι το σημαντικό για μας αλλά και για τους πολίτες της επαρχίας μας.
Υ.Γ: Είμαστε σίγουροι πως ο «Επιθεωρητής Κλουζώ», μιας και προχωρά σε δημόσιες συστάσεις ηθικής και αφήνει υπονοούμενα για προσφυγή στη δικαιοσύνη, θα μπορέσει τελικά να αποδείξει τους ισχυρισμούς του εκεί.

Add Comment