Επίσκεψη της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε μνημεία της Λάρισας

στο Αρχαίο Θέατρο και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

DSC_0159 (Αντιγραφή) [800x600]

Την αποθέωση γνώρισε η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,στη μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 9/10/2016 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct , το Περιφ. Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας ,τον Δήμο Λαρισαίων/Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών , το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Σημειώνεται ότι η μοναδική και σπάνια συναυλία που έδωσε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη της Λάρισας ,που μάγεψε για μια ακόμα φορά το κοινό και καθηλώθηκε από το υπερθέαμα μουσικής και χορού, ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας μουσουργό Γιώργο Μουζάκη , με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους ,με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας (Κοινωνικά Παντοπωλεία κ.ά.)

Επίσκεψη της Μπάντας του ΓΕΝ στο Αρχαίο Θέατρο και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Με πρωτοβουλία του Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, όλα τα μέλη της Μπάντας ,επισκέφτηκαν ,λίγο πριν τη συναυλία, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας , που θεωρείται από τα σημαντικότερα θέατρα του 3ου Π.Χ. αιώνα ,όπου και ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιολόγο κ. Σταυρούλα Σδρόλια για την ιστορία και την πορεία του θαυμάσιου αυτού μνημείου ,που αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Λάρισας . Ήδη, εικόνες του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αφού η παγκόσμια γνωστή Μπάντα έχει φίλους σε όλη την υφήλιο και με τον τρόπο αυτό διαφημίζει τη χώρα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 10/6/2016, όλη η αποστολή του ΓΕΝ επισκέφτηκε το υπερσύγχρονο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας ,όπου ξεναγήθηκε με λεπτομέρεια , από την αρχαιολόγο και Συντηρήτρια Έργων Τέχνης κ. Έλισσάβετ Ζήλου .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είναι ένας Δευτεροβάθμιος Εθελοντικός Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών και έχει συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Πολιτισμού στην υλοποίηση προγραμμάτων, με απόλυτη επιτυχία και ο Πρόεδρός του κ.Κων. Σκριάπας , εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και όλα τα στελέχη της Εφορείας ,για την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση προς τη Μπάντα του ΓΕΝ ,αποδεικνύοντας ότι με την εξωστρέφεια που τους διακρίνει, την ευγένεια και την επιστημονική τους κατάρτιση ,προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Ελληνικός Πολιτισμός και συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία Πολιτιστικού Τουρισμού, αποτελώντας καλό -και απαραίτητο -παράδειγμα για το χώρο και την περιοχή.

Add Comment