Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΜΟΣΧΑ (3) [800x600]

Με τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τουρισμού ¨ΜΙΤΤ 2016¨, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 23-26 Μαρτίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει την προσπάθεια προβολής και προώθησης των τουριστικών της προορισμών, μνημείων και σημείων ενδιαφέροντος, καθώς και των επιχειρήσεων της περιοχής, προβάλλοντας παράλληλα όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματος της. Η αιρετή Περιφέρεια διέθεσε πλούσιο έντυπο υλικό στους πραγματικά πολλούς ενδιαφερόμενους ρώσους πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που πραγματοποιείται στη Μόσχα και παρουσιάζει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς λαμβάνει χώρα από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI). Για 20 χρόνια οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας αναγνωρίζουν την έκθεση MITT ως κύριο γεγονός της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας. Κάθε χρόνο, συγκεντρώνει τους περισσότερους επαγγελματίες του τουρισμού της Ρωσίας και άλλων χωρών και ανακοινώνονται τα νέα προγράμματα για την θερινή περίοδο, ελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν τα στελέχη της Αργύρης Μεριάς και Νατάσσα Καλύβα.

Στην έκθεση παραβρέθηκε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφτηκε και το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ότι το Μάιο θα οργανωθεί στην Αθήνα μεγάλο ελληνο-ρωσικό φόρουμ σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού Rosturism και το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οποίο θα παραστούν τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, tour operators, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι από το σύνολο της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, με στόχο να αναδειχθούν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό των δυο χωρών. Αυτό συμφωνήθηκε και σε συναντήσεις με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κα Alla Υurievna Manilova και τον επικεφαλής του Rostourism, κ. Οleg Safonov.

Παράλληλα, μέσα στο 2016, θα υπάρξουν οργανωμένες δράσεις προβολής θεματικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας στη ρωσική αγορά, με έμφαση στο θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιατρικό, συνεδριακό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Ρώσους πολίτες.

Αξιοσημείωτο τέλος αποτελεί το γεγονός ότι από 21 Φεβρουαρίου ξεκίνησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας (http://gnto.ru/contest) ο πρώτος διαγωνισμός για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων με σκοπό την προώθηση των ελληνικών περιοχών στη ρωσική αγορά, ο οποίος κάθε δύο εβδομάδες θα παρουσιάζει μια Περιφέρεια της Ελλάδας και θα αποτελείται από διάφορες ενέργειες, όπως κουίζ και δημιουργικό κομμάτι. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση κάθε Περιφέρειας στην συγκεκριμένη αγορά και η προσέλκυση Ρώσων τουριστών στην πατρίδα μας εν όψει του Ελληνορωσικού έτους 2016. Στο τέλος του διαγωνισμού κάθε δύο εβδομάδες θα καθορίζεται ένας νικητής ο οποίος θα κερδίζει βραβείο-πακέτο δωρεάν διαμονής για δύο άτομα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Add Comment