Εκπαιδευτική δράση με θέμα «Χελιδονίσματα» από το Κ.Π.Ε. Ελασσόνας

χελιδονισματα

Το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας μαζί με τη Σχολική Σύμβουλο της 6ης Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. ν. Λάρισας, τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (διά των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Δήμο Ελασσόνας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, προτίθενται να συνδιοργανώσουν εκπαιδευτική δράση με θέμα «Χελιδονίσματα» την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στην Ελασσόνα, από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας.

Πρόκειται για μοναδική εκδήλωση, η οποία αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια, συνδυάζει την κατασκευή πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις κλπ) και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο υλοποιείται προς τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου σε περίπου 35 περιοχές της χώρας, τόσο για σχολικές ομάδες, όσο και για το ευρύτερο κοινό.

Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, το δύσκολο μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Απευθύνεται, σε εθελοντική βάση, σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μαθητές με τη συναίνεση των γονέων.

Για πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στη δράση, επικοινωνήστε με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας στο τηλέφωνο 24930-29571, στο φαξ 24930-29570 και στο email kpe.elassonas@gmail.com

Add Comment