ΠΑΜΕ Ελασσόνας: «Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο»

«ΦΩΝΑΞΕ» ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΠΑΜΕ 2 [800x600]

«Η απεργιακή κινητοποίηση στέλνει στην κυβέρνηση ξεκάθαρο μήνυμα να πάρουν πίσω το νόμο – λαιμητόμο και ότι προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να τον αποσύρουν»! Αυτό «φώναξε» το ΠΑΜΕ Επαρχίας Ελασσόνας στην προγραμματισμένη απεργιακή συγκέντρωση του, που έγινε στην πλατεία απέναντι από το Γραφείο των ΕΛΤΑ, λίγη ώρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αγροτών και εργαζομένων στην κεντρική πλατεία.
Μιλώντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας έκανε λόγο για αγώνες που κλιμακώνονται απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων.
[wpg_thumb]
Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του: «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πριν λίγες μέρες ‘γιόρτασε» τον ένα χρόνο δήθεν αριστερής διακυβέρνησης με ολίγη ακροδεξιά σάλτσα, δεν έχει αφήσει ψέμα που να μην έχει ξεστομίσει. Χρησιμοποιεί την ίδια ελεεινή προπαγάνδα με όλους τους προηγούμενους περί κοινωνικής δικαιοσύνης και σωτηρίας του ασφαλιστικού. Η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και το περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που θα μοίραζε την φτώχεια, πήγε περίπατο στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης. Ο καταναγκασμός της εφαρμογής μέτρων που δήθεν δεν συμφωνούν πήγε περίπατο από τον Οκτώβρη και μετά. Τώρα οι κυβερνητικοί βουλευτές γυρίζουν στα κανάλια υπερασπιζόμενοι την αντιασφαλιστική ταφόπλακα που ετοιμάζουν να φέρουν, ως δήθεν κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα και δεν ντρέπονται που το λένε. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τιμητές του Σημίτη και του Γιαννίτση που ήθελαν από το 2000 να επιβάλουν αυτά τα μέτρα. Τώρα πλέον χωρίς καμία τσίπα, αλλά με μπόλικο Τσίπρα, συναποφασίζουν με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς συνδέσμους πως αυτό που χρόνια επιδιώκουν θα το κάνουν πράξη. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο»!
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας και στη συνέχεια τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΜΕ έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της κεντρικής πλατείας.

Add Comment