Η κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου «Μπαμπά…μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» στην Ελασσόνα

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου “ΜΠΑΜΠΑ….ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” , σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσιούλη, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 9 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου «Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη». Η παράσταση διοργανώνεται από κοινού από το Πολιτιστικό Προξενείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης.


Παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
Γιώργος Μπόζαρλης, Γιώργος Νταφούλης, Ελένη Κυράτσα, Δημήτρης Κατσαούνης, Γεωργία Ράπτη, Ξένια Τσιγάρα, Γιώργος Παπαχρήστος, Αφροδίτη Ξενοπούλου, Θανάσης Μπακαλούλης, Κατερίνα Χατζημαρκάκη.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πατρούλα Χριστοδούλου
Μουσική επιμέλεια: Τσιονάς Αλεξ. & Τζούλη Μπούμπη
Επιμέλεια κίνησης: Φαίη Σούκου
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Κυράτσα Ελένη
Μετασκευή Σκηνικών: Χονδρονάσιος Ιωάννης

Η υπόθεση του έργου:
Μια εμβληματική μορφή της κοινωνίας των Γαργαλιάνων ο γνωστός κτηματίας και πολιτευτής Φάνης Καραβάς απεβίωσε εντελώς ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς. Τραγικές φιγούρες οι κόρες του Ελένη και Γιάννα, οι οποίες κατέφθασαν εσπευσμένα από Αθήνα. Η οικονόμος του σπιτιού Ματούλα Κρεμμυδιώτου, ο στοργικός ανιψιός Λευτέρης Τσιάπουρας και ο παραγιός Ρουσέτος Αποστολόπουλος συμπαρίστανται στο βαρύ οικογενειακό πένθος. Η δημοφιλής μοιρολογίστρα Δέσποινα Μαντούβαλου ντύνει με το μελωδικό της θρήνο την τελευταία διαδρομή του Φάνη Καραβά προς την αιώνιο ζωή. Τη μαραθώνια μετάδοση της κηδείας, για το “Κόσμος tv”, έχει αναλάβει με το συνεργείο της η γνωστή δημοσιογράφος Νατάσα Σαϊτάνη. Το πέπλο του μυστηρίου, ωστόσο, καλύπτει το γεγονός της εξαφάνισης του συμπαθούς Αρχαιολόγου και στενού φίλου του τεθνεώτος Χρήστου Αγγελίδη. Γιατί άραγε σταμάτησαν οι εργασίες της ανασκαφής του ξακουστού Κούρου των Γαργαλιάνων; Κόπηκαν οι πιστώσεις; Κωλυσιεργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία; Ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν το γνωρίζουμε;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης και το Πολιτιστικό Προξενείο καλούν όλο το θεατρόφιλο – και μη – κοινό της Ελασσόνας να έρθει και να απολαύσει την παράσταση.

Add Comment