Ελασσονίτης ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

– Ο ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ
– ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΑΤΣΑΝΤ. 1

Ελασσονίτης είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού(Πα.Δ.Ε.)! Πρόκειται για τον ομογενή Πολιτειακό βουλευτή του Νιού Χαμσάιρ(New Hampshire) των Η.Π.Α. κ. Θωμά(Τομ) Κατσιαντώνη, που ζει και εργάζεται για αρκετά χρόνια στη συγκεκριμένη Πολιτεία της Αμερικής και εκλέγεται συνεχώς από το 2002.
H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είναι μη κομματική πολιτική ένωση, η οποία συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής κυβέρνησης.
Η Πα.Δ.Ε.Ε. σκοπό έχει τη δικτύωση και συνεργασία των Ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων σε μη Ελληνόφωνες χώρες, την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των χωρών τους. Υπάρχει στενή συνεργασία της Πα.Δ.Ε.Ε. με το Σ.Α.Ε. σε θέματα που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό (πολιτικά, πολιτιστικά, θέματα καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας), καθώς και με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.
Σήμερα τα μέλη της αριθμούν τα 200, που προέρχονται από 27 χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι και αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων, υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε διάφορα νομοθετικά σώματα σε όλο τον κόσμο.
[wpg_thumb]
Χαρακτηριστικά τα λόγια του ομογενή Πολιτειακού βουλευτή των Η.Π.Α. Θωμά Κατσιαντώνη, σε πρόσφατη συνέντευξη του: «Μου αρέσει να βοηθώ όλους τους ανθρώπους, αλλά ειδικά τους Έλληνες, την Ομογένεια…». Και συμπλήρωσε με νόημα: «όταν πρωτοήλθα στην Αμερική είδα ότι είμαστε πάρα πολλοί Έλληνες αλλά δεν μπορούμε να ενωθούμε και να περάσουμε πολλά πράγματα»!
Χθες το μεσημέρι, ο Ελασσονίτης νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού(Πα.Δ.Ε.), που αυτό τον καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα, έγινε δεκτός με τους συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, από όπου και οι φωτογραφίες.

Add Comment