Ξεκίνημα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο Ελασσόνας

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ξεκίνημα και «με τη βούλα» για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βεστιαρίου Ελασσόνας, αφού την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του, με την παρουσία του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου.
Η εξαιρετική πρωτοβουλία της ίδρυσης Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ελασσόνα στηρίζεται στην από κοινού προσπάθεια και συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος με τον Δήμο Ελασσόνας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελασσόνας θα φιλοξενηθεί και θα στεγαστεί σε χώρο – κτίριο της Ι. Μητρόπολης(στη φωτογραφία), που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, στη συνοικία Αμπελοκήπων(«Βαρόσι»), κάτω από τον λόφο της Ι. Μονής της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος και του Δήμου Ελασσόνας, έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία, αυτή της οικονομικής κρίσης, και θα προσπαθήσει να απαλύνει και να ανακουφίσει έστω και λίγο τις μεγάλες ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών, μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και δύσκολων ημερών, που «βιώνει» η χώρα μας.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει διακριτικά και αθόρυβα κοινωνικά ευπαθείς πολίτες, που θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ρούχα.
Βασικό και κύριο στοιχείο για την ένταξη των ενδιαφερομένων πολιτών στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και άλλα «κρίσιμα» στοιχεία του ενδιαφερομένου, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα υγείας και οι αναπηρίες.
Όπως έγινε γνωστό, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη η μη στο πρόγραμμα παροχών, είναι:

Αίτηση του ενδιαφερομένου / Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου σε ισχύ / Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας(λογαριασμός ΔΕΗ) / Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης / πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας η υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένης από την Δ.Ο.Υ. / αντίγραφο του Ε9 και εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ του 2014 / Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής η άλλου δημόσιου φορέα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας / κάρτα ανεργίας σε ισχύ(φωτοτυπία και την κανονική) εφόσον πρόκειται για ανέργους / Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για ΑΜΕΑ / έκθεση Κοινωνικής Μέριμνας / Βεβαίωση από τον ιερέα της ενορίας που ανήκει .
Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα συμπληρώνονται από τους υπεύθυνους, όπως απαιτείται από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διατήρηση της ανωνυμίας.
Να σημειωθεί ότι τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Add Comment