Περτούλι: «Δεσποινίδες» …ετών 50 στο κυνήγι του «θησαυρού»

Ιστορικά και Κλασικά Οχήματα στο Περτούλι την Κυριακή 11 Σεπτ. 2011

Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον των Μελών των Λεσχών και των Φίλων των κλασσικών οχημάτων   ,από όλη τη Θεσσαλία , για τη συμμετοχή τους σε μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή στα πανέμορφα δάση του Περτουλίου.
Πρόκειται για όλους αυτούς   που ασχολούνται με τα συλλεκτικά οχήματα και είναι φίλοι τόσο του παλαιού αυτοκινήτου ,αλλά και των παλιών μοτοσυκλετών ,που μας παραπέμπουν σε εποχές του περασμένου αιώνα.

Συγκεκριμένα ,την  Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου  2011 , η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας  (ΛΕΚΟΒ)  σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου ,τον Δήμο Πύλης και με την υποστήριξη του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας, του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Pantheon Plaza (Λάρισα)-χορηγός   , διοργανώνουν για όλους τους φίλους του παλαιού αυτοκινήτου ,μια πρωτότυπη ανάβαση στα απίστευτης ομορφιάς δάση του Περτουλίου με την ονομασία «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων ΛΕΚΟΒ».

Έτσι οι πολυπληθείς φίλοι των Κλασσικών Οχημάτων από όλη τη Θεσσαλία,  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία  των τοπικών φορέων ,που περιλαμβάνει όχι μόνο την γνωριμία με το Περτούλι ,αλλά και  με την ιστορία ,τις αρχαιότητες της περιοχής   και με τα θαυμάσια  τοπικά μοναδικά προϊόντα που κερδίζουν συνέχεια νέες αγορές..

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε,εδώ και καιρό, από τον  Υπεύθυνο διοργάνωσης εκδηλώσεων του Δικτύου ΜΜΟ Θεσσαλίας κ. Ηλία Φιλοκώστα (πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Περτουλίου) ,που ζήτησε από τον πρόεδρο του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,αλλά και προέδρου του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Κων. Σκριάπα , τη διοργάνωση της εκδήλωσης ,με σκοπό την ανάδειξη των μοναδικών αλπικών τοπίων του Περτουλίου ,που αποτελεί πόλο έλξης και αγαπημένο προορισμό  για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό οι εικόνες από έναν θαυμάσιο τόπο ,θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
Είναι μια μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης της Θεσσαλίας ,που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ,που μπορούν να την καθιερώσουν ως ένα αγαπημένο τόπο προορισμού ,για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.Και σ’ αυτό μπορεί το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας να συμβάλει τα μέγιστα, με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ,αφού ,όμως ,έχει και την στήριξη της Περιφέρειας και της Πολιτείας .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

PANTHEON-PLAZA-Ένα ραντεβού με την ιστορία της αυτοκίνησης

Από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στον πολυχώρο ΠΑΝΘΕΟΝ-PLAZA της Λάρισας, κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, που  θα εκτίθενται μέχρι και την έναρξη της εκδήλωσης «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων».
Έτσι το κοινό της Θεσσαλίας ,θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ιστορικά αυτοκίνητα ,που θα έλθουν ειδικά για τον σκοπό αυτό στους χώρους των πολυκαταστημάτων Pantheon-Plaza.

Το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η εκκίνηση των κλασσικών οχημάτων από Βόλο, Αλμυρό, Λάρισα, Καλαμπάκα, Καρδίτσα και άλλες περιοχές της χώρας, με κοινό προορισμό το  PANTHEON-PLAZA της Λάρισας, όπου τα συλλεκτικά αυτοκίνητα θα εκτεθούν (ώρες 10.00 -11.00 το πρωί), και έτσι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν από κοντά τόσα πολλά ,όμορφα συλλεκτικά ιστορικά αυτοκίνητα.
Θα ακολουθήσει υποδοχή από  εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων, καθώς και χαιρετισμός εκπροσώπων του PANTHEON-PLAZA.

«Κυνηγώντας τον θησαυρό»  στις φωλιές των αετών του μαγευτικού Περτουλίου

Στις 11.00 το πρωί τα οχήματα θα ξεκινήσουν την πορεία τους και θα διέλθουν από  τα Τρίκαλα,την Πύλη ,την Ελάτη και πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπου θα διεξαχθεί το «κυνήγι θησαυρού», ενώ οι συμμετέχοντες μετά τη λήξη του παιχνιδιού θα κινηθούν προς τον τελικό προορισμό, που είναι το μαγευτικό Περτούλι.

Εκεί  θα παρατεθεί γεύμα και επίσημη υποδοχή των τοπικών αρχών ,όπου οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του χωριού και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις  τοπικές γεύσεις και να προμηθευτούν, τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα της περιοχής από τον τοπικό Συνεταιρισμό Γυναικών Περτουλίου .
Παράλληλα από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.
Κατά την διάρκεια της παραμονής των οχημάτων στο Περτούλι, θα είναι σε κοινή θέα για τους λάτρεις και φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης, οι οποίοι  και πάλι θα μπορούν να τα δουν από κοντά ,σε συνδυασμό με μια μοναδική εκδρομή στην περιοχή.
Γι’ αυτό προσκαλούνται όλοι οι λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων  να δώσουν ραντεβού στο Περτούλι την Κυριακή το μεσημέρι 11 Σεπτ. 2011.
Επίσης, κατά την επιστροφή ,θα γίνει στάση στην Ελάτη ,όπου ,επίσης,τα οχήματα  θα είναι σε κοινή θέα ,για τους επισκέπτες της περιοχής.
Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος ,χωρίς κόστος συμμετοχής,όλα τα παλαιά και ιστορικά οχήματα, με την προϋπόθεση αυτά να πληρούν τον Κ.Ο.Κ., να είναι σε καλή κατάσταση και να είναι άνω των τριάντα ετών.  Υπεύθυνοι διοργάνωσης και δήλωση συμμετοχών:
ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΛΕ.Κ.Ο.Β. Απόστολος Παπαγεωργίου (Πρόεδρος ΛΕΚΟΒ),e-mail : lekov@lekov.gr,  www.lekov.gr,     mob.: 6937-289029.

Add Comment