Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Συνιστά προσοχή και αντιολισθιτικές αλυσίδες

χιονοπτώσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα τις Δευτέρας, αναμένεται σε όλη τη Θεσσαλία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, καθώς και ισχυρούς ανέμους. Χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες είναι ο ολικός παγετός με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός επί εικοσιτετραώρου βάσης.

Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Όπως έγινε γνωστό έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια αλατιού από την αιρετή Περιφέρεια, το οποίο βρίσκεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ χειριστές και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Add Comment