Δίκτυο “Περραιβία” – Δημ. Παπαδημόπουλος: Συνεργασία για την ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 3/2/2015 συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΙΑΒΙΑ” με τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο , στην έδρα της Περιφέρειας ,μετά από αίτημα του Δικτύου ,το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό.
Στη συνάντηση αυτή το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”‘ είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας όλα εκείνα τα θέματα που αυτό θεωρεί σημαντικά ,έτσι ώστε να δημιουργηθεί αναπτυξιακή δυναμική για την περιοχή της Ελασσόνας και της παρολύμπιας περιοχής, στην οποία το Δίκτυο έχει την έδρα του .
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάστηκαν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις ,που μπορεί και πρέπει η Περιφέρεια να κάνει και που θα ήταν χρήσιμες για την αναστροφή του κλίματος στην περιοχή ,μέσα από την αξιοποίηση του δυνατού Brand Name που λέγεται Όλυμπος και την ανάπτυξη όλων εκείνων των δράσεων που μπορούν να καταστήσουν τη περιοχή ,ως έναν αγαπημένο προορισμό για τα αθλήματα βουνού ,τον ορειβατικό τουρισμό και τα εξαιρετικά της προϊόντα.
Ο Όλυμπος , μοχλός ανάπτυξης ορειβατικού τουρισμού
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού , την αποπεράτωση του φράγματος Αγιονερίου, την Κατασκευή τριών (3) ορειβατικών καταφυγίων στην Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου ,όπως εδώ και χρόνια έχει συμβεί από την πλευρά της Πιερίας ,Ανακαίνιση υποδομών πίστας Καλλιθέας για τη διενέργεια αγώνων Μoto-Cross ποδηλάτου ,ελαφρών αυτοκινήτων formula κ.ά.,Ανάπτυξη του ΚΕΟΑΧ και ως Χιονοδρομικού κέντρου Ορεινής Χιονοδρομίας ,Αθλητικού Σκι και Αθλητών Βουνού , Προστασία του Περιβάλλοντος ,καταγραφή υδάτινων πόρων ,Εντοπισμό εστιών μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και λήψη μέτρων ,Ψήφιση από τη Βουλή του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου , τον ορισμό των νέων Ζωνών ( από Α’ έως και Δ”) και των χρήσεων γης των Ζωνών αυτών ,Πιστοποίηση προϊόντων με το Σήμα Ποιότητας ¨ΟΛΥΜΠΟΣ”-ΠΓΕ ,Ανάδειξη και προβολή της περιοχής ,Απομάκρυνση των πυρομαχικών από την ΠΑΠ Ελασσόνας κ.ά.
Δράσεις Δικτύου 2015 ,με όραμα και προοπτική
Επίσης ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ ” παρουσίασε το Πρόγραμμα των δράσεών του για το 2015 , για την πραγματοποίηση των οποίων ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας, αφού αυτές αφορούν την ανάδειξη του Ολύμπου και της Θεσσαλίας στο σύνολό της ,απογειώνουν την περιοχή ως τουριστικό προορισμό, και συμβάλλουν στη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής .
Συγκεκριμένα εξετάστηκαν τα θέματα που αφορούν το 4ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , που έχει γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα ,οι περίφημοι αγώνες στον Όλυμπο (Ορειβατικό σκι , Faethon Olympus Marathon, ποδήλατο κ.α.), εκδηλώσεις Πολιτισμού και προβολής των τοπικών προϊόντων ,εντός και εκτός Ελλάδος, η συμμετοχή σε εκθέσεις του Εξωτερικού, η υλοποίηση Συνεδρίων και Ημερίδων ,η ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας για τη μείωση της ανεργίας ,θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης κ.α΄.
Στενή συνεργασία Πολιτείας και Κοινωνίας των Πολιτών
Αξίζει να σημειωθεί τόσο η θετική αντιμετώπιση, αλλά και η ύπαρξη οράματος από πλευράς του κ.Δημ. Παπαδημόπουλου , ο οποίος ,όχι μόνο αναγνώρισε το σπουδαίο έργο της Κοινωνίας των Πολιτών και ιδιαίτερα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , αλλά ,παράλληλα ,εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας ,μέσα από σοβαρή και μεθοδική εργασία ,να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας , στη δημιουργία θέσεων εργασίας ,στη στήριξη των ευπαθών ομάδων, στην προβολή των δυνατών της σημείων και γενικά στην πλήρη και διάφανη αξιοποίηση του ΣΕΣ 2014-2020 προς όφελος όλων των πολιτών . Παράλληλα ,δήλωσε αλληλέγγυος στις δράσεις του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , οι οποίες λόγω της σοβαρότητας και της εμβέλειάς τους , θα πρέπει να υποστηριχθούν απ’ όλους .
Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο, που επικράτησε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης ,από πλευράς Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,παρόντες ήταν ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας , ο Αντιπρόεδρος .κ. Θ. Αστερίου και ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Εκδηλώσεων ,Συνεδρίων και Συντονισμού Δράσεων Συλλόγων Αποδήμων κ. Ι. Τσακιστάρας ,οι οποίοι δήλωσαν ότι το Δίκτυο θα υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία της Περιφέρειας που θα κινείται σε θετική κατεύθυνση και θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της Θεσσαλίας ,που αφορούν την ανάπτυξη ,την κοινωνική αλληλεγγύη ,τα μεγάλα έργα ,τη διαχείριση των υδάτων, την ανεργία ,τη Νέα Γενιά, τη δημιουργία υποδομών ,την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας , την ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και όλων των δυνατών σημείων της Θεσσαλίας ,τη δημιουργία Αναπτυξιακού Προγράμματος “ΌΛΥΜΠΟΣ” κ.α΄.

Add Comment